Sel Nedeniyle Kapanan D-100 Kara Yolunu Açma Çalışmaları Sürüyor

Sel Nedeniyle Kapanan D-100 Kara Yolunu Açma Çalışmaları Sürüyor

Sabah saatlerinde başlayan yoğun yağış sonucu oluşan sel nedeniyle çift yönlü ulaşıma kapanan D-100 kara yolunun Sakarya-Kocaeli arasındaki bölümünü açma çalışmaları sürüyor. İl genelinde etkili olan sağanak nedeniyle Kartepe ilçesi...

Sabah saatlerinde başlayan yoğun yağış sonucu oluşan sel nedeniyle çift yönlü ulaşıma kapanan D-100 kara yolunun Sakarya-Kocaeli arasındaki bölümünü açma çalışmaları sürüyor.

İl genelinde etkili olan sağanak nedeniyle Kartepe ilçesi Eşme mevkiinde bir dere taştı. Taşan sel suları, D-100 kara yolunu kapladı. O sırada yoldan geçmekte olan yaklaşık 20 otomobil ve bir yolcu otobüsü suyun ortasında kaldı. Otomobildekiler kendilerini hemen dışarıya attı. Yolcu otobüsünde bulunan yolcular ise olay yerine gelen polis ve itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Otobüsün bir camı kırılarak yolcular buradan dışarıya çıkartıldı.

Sel sularının çekilmesiyle birlikte araçları kurtarma çalışmaları başladı. Yolda mahsur kalan vatandaşlar, "Bir anda ne olduğunu anlamadık. Kara yolu suyla dolmaya başladı. Biz o anda kaçamadık, mahsur kaldık. Sabah saat 8'den bu yana bekliyoruz. İnşallah araçlarımızda bir şey yoktur." dedi.

Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş ve Kocaeli İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Osman Metin Saroğlu, olay yerine gelerek incelemede bulundu. Saroğlu, Kaymakam Durmuş, olay yerine geldiklerini ve incelemede bulunduklarını söyledi. Kara yolunda mahsur kalan yaklaşık 20 otomobil ve bir yolcu otobüsünü kaldırma işlemi başladı. Çalışma bittikten sonra yolun ulaşıma açılacağı bildirildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.