Sektöründe bilinen iki Türk firması konkordato ilan etti

Sektöründe bilinen iki Türk firması konkordato ilan etti

Türkiye ve dünya genelinde ekonomik krize bağlı olarak firmalar zora girdi. Son olarak sektöründe bilinen iki Türk firmasının konkordato ilan etmesi dikkatlerden kaçmadı

Küresel ekonomik krizin sonucunda dünya genelinde finansman sorunu ortaya çıktı. Koronavirüs pandemisiyle başlayan süreçte küçüklü büyüklü onlarca firma iflas etti. Dünya genelinde en çok iflasın görüldüğü ülkelerden birinin Almanya olması ise dikkatlerden kaçmadı. Ekonomik olarak güçlü olmasıyla dikkat çeken Alman firmalarının iflası diğer ülkelerde faaliyet gösteren firmaları korkuttu.

konkordato.jpg

TÜRKİYE'DE İŞLER 2023 YILINDA KÖTÜYE GİTMEYE BAŞLADI

Türkiye 2023 yılına kadar iflaslara daha dirençli bir ülkeydi. Dolar kurunda yaşanan ani fırlama ve faizlerin yükseltilmesiyle durum tam tersine döndü. Ülke genelinde adı bilinen ve meşhur olan birçok firma ya konkordato ilan etti ya da iflas etti. Finansmana erişimin zorlaşmasıyla bu sıkıntılar ortaya çıktı.

karar.jpg

2015 YILINDA FABRİKA KURMUŞTU

Konkordato ilan eden diğer firma ise tekstil sektöründe faaliyet gösteriyor. Denizli'de 2015 yılında fabrika kuran Tabi Tekstil konkordato ilan etti. Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararına göre firma için 1 yıl kesin mühlet kararı verildi.

tabi-tekstil.jpg

Söz konusu firmanın konkordato ilan etmesine tekstil sektörü temsilcileri şaşırdı. Ekonomi uzmanlarına göre finansmana erişimdeki sorun devam ettiği müddetçe Türkiye genelinde iflas ve konkordato sayısı artacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum