Şekerspor yönetimi transferi bitirdi

Şekerspor yönetimi transferi bitirdi

Ara transfer döneminde 7 oyuncu ile yollarını ayıran, 10 oyuncuyu transfer eden yeşil-beyazlı yönetim transfere nokta koydu.

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya’da sürdüren yeşil-beyazlılar Pazar günü Konya’ya dönecek. İlk haftayı bay geçecek temsilcimiz, 25 Ocak’ta deplasmanda karşılaşacağı Kırıkkale maçının hazırlıklarını evinde sürdürecek.
FERDİ BAŞODA’YA KAPILAR KAPANDI
Ara transfer döneminin başladığı günlerde Şekerspor’un transfer etmek için peşinden çok koştuğu ancak o günlerde “Kesinlikle Şekerspor’da oynamak istemiyorum. Benim hedefim Bank Asya’da oynamak” diyen Ferdi Başoda, Konyaspor’un 250 bin TL’lik bonservis bedeli istediği için hiçbir takıma transfer olamayan Ferdi, gözünü Şekerspor’a çevirdi. Ancak hem Şekerspor yönetiminden hem de Teknik Direktör İsmail Kartal’dan bu konuda net bir cevap geldi. Antalya kampında kendisine ulaştığımız Kartal, “Beni iki ay boyunca oyalayan, Konya’da transferinin gerçekleşmesi için yönetimle birlikte uğraştığımız bir oyuncuyu bu saatten sonra fikir değiştirse de kesinlikte transfer etmem. Ben kadromu kurmuşum, Ferdi niçin fikir değiştirmiş, bize neden transfer olmak istiyor, ben de faydalı olabilecek mi? Bunlar hep kuşku uyandıran sorular. Zaten transferi bitirmişiz. Ferdi’yi takımda kesinlikle düşünmüyorum” diyerek Ferdi Başoda transferine son noktayı koymuş oldu. Bank Asya 1.Ligi’nde görüştüğü takımların Konyaspor’a bonservis bedellerini ödeyemediği için ortada kalan Ferdi’ye şimdi Şekerspor kapıları da bir daha açılmamacasına kapanmış oldu. Ara transferde bir oyuncu alamamasına rağmen Giray Bulak tarafından kadroda düşünülmeyen Ferdi, bakalım önümüzdeki günlerde transferde nasıl bir rota izleyecek, hangi takıma gidecek?
KARTAL: TAKIMDAKİ UYUM ÇOK İYİ
İlk yarının son haftasında yakaladığı çıkışla birlikte, ara transferde yönetimin istediği oyuncuları bir bir alması üzerine iyice keyiflenen Teknik Direktör İsmail Kartal, takımdaki uyumun çok iyi olduğunu söyledi. Hazırlık maçlarında yeni transferlerin takıma uyum sağladığını gördüğünü, bu nedenle ikinci yarıdan oldukça umutlu olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, “ Özel maçlarda alınan sonuç benim için çok önemli değil. 10 oyuncumuzu transfer ettik. Takıma yeni katılan oyuncularımın hepsini hazırlık maçlarında görme şansı buldum. Şu an için performanslarından memnunum. Ancak hepsi ilerleyen günlerde daha iyi olacaklar. Alternatifi bol, zengin bir kadro oluşturduk. Takımın yaş ortalaması şu anda 24. 32 yaşındaki kaleci Hamit’i gönderip bunun yerine Konyalı Fenerbahçe alt yapısında kendini yetiştiren Ali Melih Çelik’i transfer ettik. Üstelik Hamit’in ikinci yarıda 40 bin TL alacağı vardı, Ali Melih 10 bin TL’ye bize mal oldu. Transferde 10 oyuncu aldık ama kimsenin şüphesi olmasın, dengeleri  de koruduk. Yani mevcut kadrodaki oyuncuların kazandıklarıyla, yeni transferlerin alacakları arasında kesinlikle uçurum yok. Dengeleri, takımdaki huzuru bozmadan akılcı transferler yaptık” diye konuştu.
BU SENE OLMAZSA SENEYE BANK ASYA’DAYIZ
Şekerspor’a geldiği günler sıkıntı yaşayan İsmail Kartal, yönetimle 3 yıllık sözleşme imzalamış, kendisinden her şeyi bir anda değiştirmesini beklememelerini söylemişti. Yeşil-beyazlı kulüple ilk 5 maçta takımı yeni yeni tanıyan, galibiyet göremediği günlerde bir hayli sıkıntı yaşayan tecrübeli çalıştırıcı, ikinci yarıda Play-Off için tüm güçleriyle mücadele edeceklerini, Bank Asya’ya bu sezon olmazsa önümüzdeki sezon yükselmeye çalışacaklarını söyledi. Genç transferlerle spor kamuoyunun takdirini kazanan tecrübeli çalıştırıcı, “İkinci yarı grup birinciliği için her şeyi yapacağız. Takımdaki uyumu en kısa sürede atlatıp başarılı sonuçlar alacağız. Elbette Bank Asya’ya bu sezon yükselmeyi düşünüyoruz. Eğer bunu yapabilirsek, bu tarif edilmez bir mutluluk olur ama bu, bu sezon olmazsa seneye mutlaka olacaktır. Çünkü önümüzdeki sezon bu takım birbirini daha iyi tanıyacak. Bu nedenle şu an maç maç düşünüyoruz. İkinci yarı her şeyi gösterecek” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.