Şekerspor Tarsus’a bileniyor

Şekerspor Tarsus’a bileniyor

Spor Toto TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Torku Konya Şekerspor, ligin 13. haftasında Şanlıurfaspor ile kendi saha ve seyircisi önünde karşı karşıya geldi.

Kurban Bayramı’nın 2. gününde oynanan maçta temsilcimiz zorlu rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı. 12. haftada Sakarya deplasmanından üç puanla dönen ve karşılaşmaya moralli çıkan yeşil-beyazlılar, İbrahim’in golü ile konuk ekip karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen ikinci yarı maçı çevirmeyi başardı ve Muhammet Reis’in attığı iki golle üç puanı hanesine yazdırmayı bildi.
Yeşil-beyazlılar aldığı bu galibiyetle puanını 27’ye çıkardı. Lider Elazığspor’un Tokat’ı 1-0 mağlup etmesi ile liderlik koltuğuna oturamadı. Elazığ 29 puanla liderliğini sürdürdü. Şanlıurfaspor maçının ardından bayram iznine başlayan Şekerspor, ligin 14. haftasında karşılaşacağı Tarsus İdmanyurdu maçının hazırlıklarına dün yaptığı tek idmanla başladı. Çalışmalarını oldukça moralli sürdüren yeşil-beyazlı temsilcimizde, önemli bir eksik bulunmuyor.
Şekerspor’da ilk yarının sonuna kadar oynamaları zor görünen Bahadır ve Zafer Biryol dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Sakatlığı geçen ve takımla birlikte antrenmanlarını tamamlayan Rıdvan Sağlam ise teknik heyetin görev vermesi halinde Tarsus İdmanyurdu maçında forma şansı bulabilecek. Temsilcimiz Tarsus maçını kazanarak zirve yolunda emin bir adım daha atmanın hesaplarını yapıyor. Lig’de ikinci durumda bulunan Şekerspor, ligin en golcü takımı olma özelliğini elinde bulunduruyor. Temsilcimiz geride kalan 13 haftada rakip kalelere 28 gol kaydetti. Lig’in 16. sırasında bulunan Tarsus İdmanyurdu ise düşme tehlikesini yakından hissederken, kalesinde en çok gol gören iki takımdan biri olma ünvanını elinde bulunduruyor. Mersin ekibi 13 haftada 22 gol yedi.
Şekerspor’un kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı ve 2-1 galip geldiği maçın ardından bir değerlendirme yapan İkinci Başkan Dede Ülker, bu güne kadar oynadıkları maçların hakemlerinden dert yandı. Sürekli, rakiplerinin komşu illerinden hakem atamaları yapıldığının altını çizen Ülker; “Merkez Hakem Kurulu’nun bu atamaları daha dikkatli yapması gerekiyor. Oynadığımız maçlarda bunun sıkıntısını yaşadık. Örneğin son oynadığımız Şanlıurfa maçında yardımcı hakemin ilgisiz ofsayt bayrakları bizim için çok kritik kararlar olabilirdi. Ancak kendi gücümüzle aldığımız galibiyetin ardından bu olaylar göze çok fazla görünmüyor. Biz her maça çıkıp kendi çabalarımızla ve mücadelemizle kazanarak yolumuza devam etmek zorundayız. Tursus maçına da her zaman olduğu gibi galibiyet için gideceğiz. Sahaya çıkıp futbolumuzu oynayarak evimize üç puanla döneceğimize inanıyoruz” dedi.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak ise Urfa maçında iyi bir futbol ortaya koyarak güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi. Tüm Konya ve Şekerspor camiasına güzel bir bayram hediyesi verdiğimiz için çok mutlu olduk. Hak etiğimiz bir galibiyet aldık. Şimdi tüm çabalarımızı Tarsus İdmanyurdu maçını kazanmak için harcıyoruz. Ligin alt sıralarında bulunan Tursus maçı her iki takım içinde oldukça zorlu geçecek. Ancak biz rakibimizin durumu ile ilgilenmiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha geçerek evimize dönmek istiyoruz. İyi bir takımız ve bunu başaracak gücümüz var” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.