Şekerspor Şanlıurfa virajında

Şekerspor Şanlıurfa virajında

Spor Toto 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, ligin 30. haftasında deplasmanda Şanlıurfaspor ile karşı karşıya gelecek

Şanlıurfa GAP Stadında oynanacak mücadele saat 14. 30’da başlayacak. Karşılaşmayı Denizli bölgesi üst klasman hakemlerinden Taner Gizlenci yönetecek. Gizlenci’nin yardımcılığını Volkan Akçit, Birol Güldane yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Muhsin Çayan. 

 

Şampiyonluk yarışından kopmamanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlılar zorlu deplasmandan evine üç puanla dönmenin hesaplarını yapıyor. Ligin bitmesine 4 hafta kala lider Elazığ’ı 3 puan geriden takip eden Şekerspor, Play-Off hesapları yapan Şanlıurfaspor’u ligin 13. haftasında Konya’da oynanan maçta 2-1 mağlup etmişti. Yeşil-beyazlılar zorlu hafta öncesinde 58 puanla 2.sırada yer alıyor. Urfa temsilcisi ise 41 puanla 7. sırada bulunuyor.

 

Ligin 29. haftasında Sakaryaspor’u mağlup ederek moral bulan Konya Şekerspor, şampiyonluk yarışını devam ederken Elazığ’ın iki puan kaybetmesi ile aradaki puan farkı da 3’e düştü. Bu avantajı yakalayan yeşil-beyazlılar, Şanlıurfa deplasmanından evine galibiyetle dönerek bu yarışı devam ettirmek istiyor. Lig’de lider durumda bulunan Elazığspor, zorlu haftada Play-Off hesapları yapan Tokatspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Ligde 30. hafta programı şöyle: Dardanelspor-Pursaklarspor, Şanlıurfaspor-Konya Şekerspor, Tarsus İdman Yurdu-Pendikspor, Ofspor-Eyüpspor, Tokatspor-Elazığspor, Kocaelispor-1461 Trabzon, Sakaryaspor-Balıkesirspor, Türk Telekomspor-Fethiyespor, Adana Demirspor-Belediye Vanspor.

 

Şanlıurfa’dan evine üç puanla dönmenin hesaplarını yapan yeşil-beyazlılarda Sakaryaspor maçında sarı kart cezalısı olan Doğan cezasını tamamladı. Teknik adam Kadir Özcan’ın Şanlıurfaspor maçında görev vermesi halinde başarılı futbolcu bu karşılaşmada forma giyebilecek. Sakatlıkları devam eden Murat Dilek ve Serdar ise takımla birlikte çalışmalara başladı. Başarılı futbolcuların durumları maç gününe kadar netlik kazanacak.

 

Öte yandan Şekerspor’da Şanlıurfa maçı öncesinde sarı kart alarmı verildi. Temsilcimizde Cafercan, Gürsel, Ömer Ali, İshak, Savaş ve Serdar sarı kart sınırında bulunuyor. Bu futbolcular Şanlıurfa maçında kart gördükleri takdirde ligin 31. haftasında oynanacak olan Tarsus İdmanyurdu maçında forma giyemeyecek. Kocaelispor maçında ceza alan ve Sakaryaspor maçında takımının başında olamayan teknik adam kadir Özcan ise Urfa önünde ekibini yine tribünden izleyecek.

 

Ligde Elazığspor ile zirve yarışı içinde olan yeşil-beyazlı temsilcimiz ligde toplam 7 yenilgi aldı. Bu yenilgilerin 3 tanesini kendi evinde alan Konya Torku Şekerspor kalan 4 yenilgiyi ise deplasmanda aldı. Yeşil-beyazlı ekip deplasman maçlarının 1’inde ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Dış sahada toplam 14 karşılaşma oynayan Konya Torku Şekerspor bu maçlarda 9 galibiyet aldı. Yeşil-beyazlı ekip bu maçlarda 27 gol atarken kendi kalesinde ise 17 gol gördü. Şekerspor’un deplasman karnesi başarısız gibi bir görüntü çizse de yeşil-beyazlı ekip dış saha maçlarında liderlik koltuğunda oturuyor. Şekerspor deplasmandaki ilk ve tek beraberliğini sezonun ilk maçı olan Adana Demirspor karşılaşmasında aldı. Torku Şekerspor yenilgileri ise 1461 Trabzonspor,  Dardanelspor, Eyüpspor ve Elazığspor maçlarında aldı.

 

Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, zorlu deplasmandan galibiyetle dönerek yarışa devam etmek istediklerini söyledi. İyi bir ekip olduklarını ve evlerine üç puanla döneceklerine inandıklarını ifade eden Erence; “Şanlıurfa maçı ile birlikte kalan beş maçımızı kazanarak Elazığ’ın puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Hedefimiz olan Bank Asya 1. Ligi için yarışı sonuna kadar kovalayacağız. İnşallah bugün Konya’nın yüzünü ağartarak evimize döneriz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.