Şekerden eğitime destek

Şekerden eğitime destek

Gerçekleştirdiği birçok sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettiren Konya Şeker, devlet projesi olarak yürütülen Ana-kız Okuldayız Okuma-Yazma Kampanyasına destek verdi

Gerçekleştirdiği birçok sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettiren Konya Şeker, devlet projesi olarak yürütülen “Ana-kız Okuldayız Okuma-Yazma Kampanyasına” destek verdi

 

Kampanyaya verdiği desteklerden dolayı Selçuklu Kazım-Özenç Seçen İlköğretim Okulu’nda okuma-yazma bitiren kursiyerlere verilen ödül törenine katılan Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, “Konya için, Konyalı hemşerilerimiz için sergilenen bir gayret varsa biz bu çabanın seyredeni değil, ortağı oluruz ve ülkemize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Konya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Latif Kaya, Selçuklu Kazım-Özenç Seçen İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Kaya, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda kursiyerlere Konya Şeker tarafından hazırlanan eğitim setleri hediye edildi. Recep Konuk da her bir kursiyer için 5 ağaç dikileceği sözünü verdi.

Kampanyanın hedef kitlesinin sosyo-ekonomik yönden yoksulluk içinde bulunan eğitim imkanlarından yararlanamamış zorunlu eğitim çağını geçirmiş genç kız ve kadınlar olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Konya’da devletin verdiği 2008 yılı istatistiklerine göre 116 bin 962 okuma-yazma bilmeyen vatandaşın olduğunu söyledi. Yapılan çalışmaların ardından 1 Aralık 2011 tarihi itibariyle bu sayının 63 bin 166’ya indiğini dile getiren Şahin, “Ancak bu sayıyı daha da aşağıya indireceğiz. Konya ilinde okur-yazar olmayan tek bir vatandaş kalmayıncaya kadar tüm kamu görevlileri çalışmaları kesintisiz sürdürülecektir. Bu noktada tüm kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Kampanya kapsamında Konya Şeker’in de kapısını çaldık ve çok olumlu yanıt aldık. Sayın Recep Konuk, ellerinden ne gelirse yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Kendileri her kursiyer için ağaç dikeceklerini de söyledi. Bunlar çok güzel gelişmeler. Projeye destek veren Konya Şeker nezdinde tüm kuruluşlara teşekkür ederim” dedi.

“Milli Eğitim Müdürlüğümüz Konya Şeker’e siz de işin ucundan tutar mısınız? Diye sorduğunda biz buna tereddütsüz ‘evet’ cevabını verdik” diyen Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, şunları kaydetti: “Bugün bu salonda 15 kardeşimiz var. Ancak Konya’da 116 bin 962 kardeşimiz maalesef okur-yazar değil. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve değerli öğretmenlerimizin gayretlerinde bu oranın üçte biri okuma yazma öğrendi. Pek çoğu da ikinci kademe eğitime geçmiş durumdadır. Bu sene kampanyanın hedefi daha büyük. Daha çok insana ulaşmayı ve daha çok kişiyi okur-yazar yapmak istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzde Selçuklu’ya başkentlik yapmış bu topraklarda, bundan asırlar önce yazdıkları dünyanın bir yanında insanların manevi dünyasını zenginleştiren Hz. Mevlana’nın yaşadığı topraklarda, O’nun yazdıklarını okumaktan mahrum kalmayacak tek bir hemşerisi kalmayana kadar sürdürmekte kararlıdır.”

Okuma-yazma kampanyasının aslında bir eksikliğin bugün telafi edilmesi olduğunun altını çizen Konuk, “Bu kampanya sizin eksikliğinizin tamamlandığı bir kampanya değil, devlet olarak toplum olarak bundan 20, 30, 40 hatta 50 yıl önce size ulaştırılması gereken, ancak ulaştırılmayan bir hizmet için kamunun kendi eksikliğini gidermesine vesile olan bir kampanyadır. Devletimizin sergilediği bu gayrete, ortaya koyduğu bu iradeye hiçbir kurum duyarsız kalamaz. Hiç kimsenin bu kampanyayı kenardan seyretmeye hakkı yok. En azından Konya’ya mal olmuş ve Konyalı hemşerilerimiz için üretilen, yatırım yapan, Konya çiftçisinin ve ekonomik anlamda kalkınması için mücadele eden Konya Şeker olarak kenarda duramazdık. Konya’yı, Konyalıyı ilgilendiren ona değer katacak bir gayret varsa omuz vermek yükün altına girmek, destek olmak bizim öncelikli görevimizdir” diye konuştu.

“Öğrenmenin yaşı yoktur” sözünün boş olmadığını yaşlarına rağmen okul sıralarına oturarak kursiyerlerin gösterdiğini ifade eden Konuk, bugün kursiyerlerin azmin ve gayretin neticesini almanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere Konya Şeker’in hazırladığı hediyeler takdim edildi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.