Şeker'den anlamlı destek

Şeker'den anlamlı destek

Organ Bağışı Haftası dolayısıyla 3 bin 20 Konya Şeker çalışanı organlarını bağışlama kararı aldı. PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker olarak sadece çevre ve eğitim değil sağlıkta da sosyal sorumluluk çalışmaları devam edeceklerini söyledi

Konya Şeker sağlık alanında yürüttüğü sosyal sorumluluk kampanalarına devam ediyor. 3 bin 20 Konya Şeker Fabrikası çalışanı Organ Bağışı Haftası dolayısıyla organlarını bağışlama kararı aldı.

Konya Şeker Fabrikası Tesisleri'nde düzenlenen törende AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk'a organ bağışı konusunda gösterilen örnek sosyal sorumluluktan dolayı ödül verildi. Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Ögütken, AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve çok sayıda Konya Şeker çalışanı katıldı.

Törende konuşan Vali Yakup Canbolat, Konya Şeker ailesinin önemli ve anlamlı bir sosyal sorumluluk çalışmasına katkıda bulunduğunu belirterek, bu çalışmaların Türkiye'deki tüm kuruluşlara da örnek olmasını diledi. Türkiye'de çok sayıda hastanın organ bağışı beklediğine dikkat çeken Vali Canbolat, "Her gün birçok hasta organ bağışı yetersizliğinden dolayı vefat etmektedir. Bağışlanan her bir organ hayattır. Organ bağışıyla daha fazla insanın hayatını kurtarabiliriz. Dinimiz ve geleneklerimiz insanları yardıma ve dayanışmaya teşvik etmektedir. Konya Şeker ailesine organ bağışına verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

25 BİN HASTA ORGAN BEKLİYOR

Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Ögütken de her yıl 3 bin kişinin organ nakli yetersizliğinden hayatını kaybettiğini söyledi. Türkiye'de organ nakli konusunda hala ciddi bir bilinçsizlik ve yanlış bilgilerin olduğuna dikkat çeken Öğütken, "2000'li yılların başında Bakanlığımız tarafından  organ nakli konusunda bilinci artırmak için organ nakil merkezleri ve koordinasyon merkezleri kurulmuştur. 67 böbrek nakli, 40 karaciğer nakli, 12 kalp nakli, 5 akciğer nakil merkezleriye hizmetlerimiz devam etmektedir. Organlar canlı vericiden veya kadavradan sağlanmaktadır. 2015 yılında ülkemizde 4 bin 552 nakil gerçekleşmiştir. ABD ve AB ülkelerinden nakillerin yüzde 70'i tıbben ölümü gerçekleşmiş kişilerden yapılmaktadır. Ülkemizde ise kadavradan bağış oranı çok düşüktür. Organ nakli ihtiyacı karşılanamamaktadır. Yanlış inanışlar yüzünden organ bağışı konusunda hala gerilerdeyiz. Organ bağışı candan cana verilmiş bir sadakadır. 25 bin 361 hastamız organ beklemektedir. Organ nakli boyunca tüm masraflarımız bakanlığımız tarafından karşılanmaktadır" dedi.

KONYA ŞEKER HER ALANDA VAR

AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk de konuşmasında Konya Şeker ailesi olarak yıllardır sağlık alanında örnek sosyal sorumluluk çalışmalarının altına imza attıklarını söyledi. 2007 yılından başlanan organ bağış kampanyasına Konya Şeker çalışanlarının büyük ilgi gösterdiğini aktaran Konuk, "Bugün 3 bin 20 Konya Şeker çalışanı daha organlarını bağışlama kararı aldı. Konya Şeker sadece tarımda ve üretimde değil, hayatın her alanında var olmaya devam edecektir. Biz bu yaptığımız çalışmaların göstermelik olmasını istemiyoruz. Bu sosyal sorumluluk projelerimiz tüm firmalarımıza örnek olsun istiyoruz. Konya Şeker çalışanlarına bu fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KONYA ORGAN BAĞIŞINDA GERİLERDE

Konya İl Sağlık Müdürü Yrd.Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci de Konya'nın 2007 yılına kadar organ bağışı konusunda çok gerilerde kaldığını söyledi. 2007 yılında bir sağlık çalışanın oğlunun organlarığını bağışlamasıyla Konya'da organ bağışına olan ilginin arttığını kaydeden Küçükkendirci, "2016 yılında 31 beyin ölümünden 6 kişinin, 2015'te ise 47 kişiden 4'ünün organları bağışlandı. Bu çok düşük bir rakam. Organ nakillerini artırmak zorundayız" ifadelerini kullandı. İl Müfütü Yardımcısı Muharrem Biçer, organ bağışının dinimize göre her hangi bir sakıncasının olmadığını belirterek, bu konuda Diyanet'in de açıklama yaptığını söyledi. Konya Şeker çalışanlarından Erdoğan Nesimoğlu da 13 yıldır organ bekleyen bir hasta olarak, insanları organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet etti. Konya Şeker A.Ş. Genel Müdürü Yavuz Erence de Konya Şeker'in çevreye yönelik sosyal sorumluluklarının yanı sıra sağlıkla ilgili sorumluluk çalışmalarında da var olduğunu ifade ederek, "Konya Şeker milyonlarca ağacı toprakla buluşturdu. Şimdi de çalışanlarımız organ bağışına destek de bulunuyor. Çalışanlarımızı bu duyarlılıklarından dolayı kutluyorum" dedi. Nesimoğlu, organ bağışına destek veren tüm Konya Şeker çalışanlarına da teşekkür etti. Konuşmaların ardından Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Ögütken, AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk'a ödül takdim etti.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum