Şekerde gözler Sakaryaya çevrildi

Şekerde gözler Sakaryaya çevrildi

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, ligin 29. haftasında oynanacak olan Sakaryaspor maçının hazırlıklarına alıksız devam ediyor

Lig’in 28. haftasında Kocaelispor’u deplasmanda 2-1 mağlup ederek moral bulan yeşil-beyazlılar, zorlu rakibi ile 30 Mart’ta Konya’da karşı karşıya gelecek. Şampiyonluk yarışında Elazığspor’u 5 puan geriden takip eden yeşil-beyazlılar evinde oynayacağı karşılaşmadan mutlak galibiyetle ayrılmanın hesaplarını yapıyor.
Hazırlıklarını moralli bir şekilde sürdüren yeşil-beyazlılarda, Kocaeli maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Doğan dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Yine Kocaeli maçında sakatlanan Onur’un ise tedavisine devam edilirken bu futbolcunun Sakarya maçında forma giyip giyemeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak. Ayrıca Konya Şekerspor’da Sakarya maçı öncesinde sarı kart alarmı verildi. Zorlu maç öncesinde Cafercan, Gürsel, Ömer Ali, İshak, Savaş ve Serdar sarı kart sınırında bulunuyor. Bu futbolcular Sakarya maçında kart gördükleri takdirde ligin 30. haftasında oynanacak olan Şanlıurfaspor maçında forma giyemeyecek.
Şekerspor’un teknik adamı Kadir Özcan’a PFDK’dan gelen 5 maçlık ceza camiayı üzdü. Şekerspor camiası, alınan bu karar ile ağır bir şekilde cezalandırıldıklarını düşünürken, Elazıspor’un aldığı cezaların ise Tahkim Kurulu tarafından hafifletilmesine ise tepki gösterdi. Elazığspor’un kollanmaya devam edildiğinin altını çizen Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence; “Elazığ daha öncede benzeri bir ceza aldığı için üç maçtan fazla ceza alması ve buna mukabil üç puanının silinmesi gündeme geldi. Ancak TFF temsilcisinin dövülmesi ve konuk takımın futbolcularının tartaklanmasına kadar giden ve çok ağır cezalar gerektiren olaylar bu kararla ödüllendirilmiş oldu. Tüm bunlara rağmen biz Konya’ya yakışan, Konya Şekerspor’a yakışan bir şekilde spor ahlakı çerçevesinde centilmence yarışımıza devam edeceğiz. Sahada mücadelemiz onurlu bir şekilde devam edecektir” dedi. Ayrıca PFDK, Tokatspor karşılaşmasında 6 sarı kart birden gören Şekerspor kulübüne bin 800 TL para cezası verdi. Kocaeli maçında ise 5 sarı kart birden gören yeşil-beyazlılara bin 500 TL daha para cezası gelecek.
Öte yandan Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grubun 29. haftası birbirinden zorlu karşılaşmalara sahne olacak. Zirve mücadelesi veren evinde Sakaryaspor’u ağırlarken, 5 puan avantajla liderliğini sürdüren Elazığspor ise Belediye Vanspor’a konuk olacak.  Ligin düşme hattında bulunan Belediye Vanspor, bu maçta ligde kalmanın hesaplarını yaparken Elazığ ise şampiyonluk yarışında önemli bir engeli daha aşmaya çalışacak. Belediye Vanspor, 28 puanla ligin 17. sırasında yer alıyor. 26 puanla ligin son sırasında yer alan 1461 Trabzon ise Play-Off hesapları yapan Tokatspor’u evinde ağırlayacak. 28 puanla ligin 16. sırasında yer alan Dadanelspor, Eyüpspor deplasmanına gidecek. 29 puanla ligde kalma mücadelesi veren takımlardan Tarsus İdmanyurdu Fethiyespor deplasmanına giderken, Türk Telekom ise Pursaklar deplasmanında üç puan arayacak. 
Ligin 29. haftasında oynanacak olan karşılaşmalar ise şöyle: Eyüpspor-Dardanelspor, Fethiyespor-Tarsus İdman Yurdu, Balıkesirspor-Kocaelispor, Konya Torku Şekerspor-Sakaryaspor, 1461 Trabzon-Tokatspor, Belediye Vanspor-Elazığspor, Adana Demirspor-Ofspor, Pursaklarspor -Türk Telekomspor, Pendikspor-Şanlıurfaspor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.