Şeker-İş Konya’da tarım ve   işçi çalıştayı düzenleyecek

Şeker-İş Konya’da tarım ve işçi çalıştayı düzenleyecek

Konya’da gerçekleştirilecek çalıştay hakkında bilgi veren Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker –İş) Genel Başkanı İsa Gök, “İşçinin geleceği, sürdürülebilir tarım ve gıda sektöründeki çalışanlar için konular işlenecek” dedi

Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 24 Kasım’da yapılacak ‘Değişen Dünya, Dönüşen Çalışan Çalıştayı’ Dedeman Otel’de gerçekleştirileceğini belirten İsa Gök, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyelerini çalıştaya davet etti.

SEKTÖRÜN SÜRDÜRÜLEBİLDİĞİNE DİKKAT EDİYORUZ

Türkiye’de şeker üretiminin sürmesi için çalışma yürüttüklerini belirten İsa Gök, “Sadece çalışanların haklarını değil sektörün sürdürülebildiğine dikkat ediyoruz. Türkiye’de şeker üretiminin yürütülmesi için çalışma yürütüyoruz. Bunun üzere içinde bulunduğumuz konjonktür; savaş, yüksek enflasyon, gıda güvensizliği, dijitalleşme-yapay zeka, enerji ve iklim krizinin etkisiyle ülkemizi bir değişim ve dönüşüm sürecine zorlamaktadır. Eskinin yeniye, durağanlığın farklı bir enerjiye yerini bıraktığı büyük değişim biz sendikalarla birlikte tüm sektörleri ve çalışanları farklı boyuta taşımaktadır. Bu manada, sendikal mücadelenin toplumun kültürel, sosyal, çevresel ve ekonomik yapısına yaptığı katkılar doğrultusunda değişen dünyada çalışanların bugününü ve geleceğini etkileyen, Türkiye'de sendikasızlaştırma sorunu, iklim değişikliğinin Türk çalışma hayatına etkisi 4 bin 857 sayılı iş kanunu değişen Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılıyor mu. Ekonomi sorunları ve işçinin geleceği sürdürülebilir tarım ve gıda sektöründeki çalışanlar için adil geçişin güvence altına alınması konularının; uzmanlar, akademisyenler, hukukçular, sektör paydaşları, çalışanlar, üreticiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yerel medya temsilcilerinin katılımlarıyla değerlendirileceği ve kalıcı çözüm önerilerinin masaya yatırılacağı ‘Değişen

Dünyada Dönüşen Çalışan Olmak’ temalı Değişen Dünya, Dönüşen Çalışan Çalıştayı'na sizleri görmekten mutluluk duyarız” diye konuştu.

Toplantının sonunda Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök’e hediye takdim etti.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.