Şehri su bastı

Şehri su bastı

Son yılların en yağışlı günlerini geçiren Konya'da aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle altyapı çöktü.

Son yılların en yağışlı günlerini geçiren Konya'da aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle altyapı çöktü. Bazı evleri su bastı, yollar göle döndü. Yağışlar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Yağışların bugün de etkili olması bekleniyor

Şehrin genelinde aniden etkili olan sağanak yağış bazı noktalarda hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur ikindi ve akşam saatlerinde aniden etkili oldu. Bazı noktalarda dolu da yağdı. Sağanak yağış nedeniyle seyir halinde olan sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı evleri su bastı. Selçuklu Bosna Hersek Mahallesi'ni su bastı. Bosna'da bazı binaların bahçeleri göle döndü. Su birikintileri vatandaşı zor durumda bıraktı. Vatan Caddesi Alt Geçiti'ni kullanan sürücüler zor durumda kaldı. Vatandaş altyapıdan şikayetçi. Aniden bastıran yağışlar nedeniyle evlerini su basan vatandaşlar, şunları söyledi: "Yağmur 10 dakikada aniden bastırdı. Bahçemiz suyla doldu. Altyapı alarm veriyor. Kanalizasyonlar iyi çalışmıyor. Her yağmur yağdığında aynı manzarayla karşılaşıyor. Yetkililer bir an önce önlem almalı. Bu böyle gitmez. Yollar resmen göle döndü. Alt geçitleri kullanan sürücüler büyük panik yaşadı."

ŞEBEKE SUYLA DOLDU

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı: "Önceki gün etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle hatlar doldu. Kanalizasyonlar yavaş yavaş suyu çekti. Normal bir yağış değildi. Çok şiddetliydi. Altyapı ile ilgili bir bozulma veya çökme yok. Vatandaşlardan bize şikayetler ulaştı. Bazı evleri de su bastı. Evlerdeki baskınlarla ilgili çok sayıda telefon aldık. Rampalardan akan sular evlere giriyor. Bu vatandaşın hatası. Kanal seviyesinin aşağısında kalan evler her yağmur yağdığında bu sıkıntıyı yaşıyor. Ekiplerimiz vatandaşlarımıza yardımcı oluyor."

YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre yağışlar bugün de devam edecek. Son yılların en yağışlı günlerini geçiren Konya'da yağışlar bugün ve yarın da etkisini gösterecek. Bugün ve yarın gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Çarşamba ve perşembe günü yağış beklenmiyor. Meteoroloji, Konya’da sağanak yağışa ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasını gerektiği konusunda vatandaşı uyardı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum