Şehitlerin İsimleri yaşatılıyor

Şehitlerin İsimleri yaşatılıyor

Konya'da birçok kamu yatırımına ülkenin farklı yerlerinde görev sırasında şehit düşen askerlerin isimleri veriliyor. Konya'da onlarca okulda, parklarda ve spor tesislerinde şehitlerin isimleri yaşatılıyor

Konya'da birçok eğitim kurumuna, parka ve tesise şehitlerin isimleri verildi. Merkez ve ilçelerde hizmet veren onlarca okulda şehitlerin isimleri yaşatılıyor. Bazı belediyeler ve kamu kurumları şehitleri unutmuyor. Şehri daha yeşil bir görünüme kavuşturmak için yepyeni parkları hizmete sunan Büyükşehir Beyediyesi, bu parkların isimlerini de özenle seçiyor. Vatan uğruna şehit düşen kahramanların isimleri de parklara veriliyor. En son Ümit Özer'in ismi yapılan parka verildi. Meram Belediyesi de Şehit Süleyman Ballan'ın ismini spor tesisine vermişti. Birçok cadde ve sokak tabelalarında da şehitlerin ismi bulunuyor. Belediyelerin uygulamları şehit ailelerini de oldukça memnun ediyor.

ŞEHİT ÜMİT ÖZER PARKI

Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara Yolu üzerinde yaptırılan parka Şehit Yüzbaşı Ümit Özer'in ismi verildi. Türk Yıldızları’nın önemli pilotlarından Yüzbaşı Ümit Özer’in ismi park sayesinde yaşatılıyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir adet NF-5 uçağı 13 Mart 2012 yılında eğitim uçuşu esnasında Konya’da henüz belirlenemeyen bir nedenle düşmüştü. Kazada, uçakta bulunan Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer şehit olmuştu. Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, 2002 yılında Hava Harp Okulundan mezun olup 2002-2004 yılları arasında pilotaj eğitimini 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na F-5 eğitim pilotu olarak atandı. 2005-2011 yılları arasında 133’üncü Filo Komutanlığı'nda Av-Önleme pilotu olarak görev yapmış, 2011 yılında Türk Yıldızlarına katıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerini ve Türk Hava Kuvvetlerini dünyanın pek çok yerinde başarı ile tanıtan ve temsil eden Türk Yıldızları akrotim ekibinin en seçkin üyelerinden biri iken şehadet mertebesine ulaştı. Belediye, uçağın düştüğü yere bir park yaptı, parka da Özer'in ismini verdi.

ŞEHİT SÜLEYMAN BALLAN TESİSLERİ

Şehit Süleyman Ballan'ın ismi ise Meram'da hem bir spor tesisine hem de bir okula verildi. Meram Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılan spor tesisine de Şehit Süleyman Ballan'ın ismi verildi. Şehit Süleyman Ballan, 2010 yılında terhisine iki ay kala Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırıda şehit olan Ballan'ın ismi yaşatılıyor. 2012 yılında tesisin açılış törenine katılan dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Meram Belediyesi'nce yaptırılan Şehit Süleyman Ballan Spor Tesisleri'nin açılışında yaptığı konuşmada, tesislere milli kimliklerin ve sporcuların isimlerinin verilmesini bir hükümet yaklaşımı olarak fevkalade yerinde ve doğru bir yaklaşım olarak değerlendirdiklerini belirtmişti.

ONLARCA OKULA ŞEHİT İSMİ VERİLDİ

Konya merkez ve ilçelerinde şehitlerin ismini taşıyan okulların listesi şöyle: Ahırlı Şehit Samet Bütün Ortaokulu, Akören Şehit Bayram Tekin İlkokulu, Akşehir Şehit İsmail Cem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Akşehir Şehit Öğretmen Gürkan Arıtürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Akşehir Şehit Özden Çınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Akşehir Doğrugöz Şehit Turgut Makascı İlkokulu, Akşehir Reis Şehit Bekir Özer İlkokulu, Akşehir Reis Şehit Mesut Şeker Ortaokulu, Savaş Şehit İsmail Kandemir İlkokulu ve Ortaokulu, Üçhüyük Şehit Uzman Çavuş Ergün Uyanık İlkokulu, Yazla Şehit Astsubay İbrahim Geçer Ortaokulu'na şehit ismi verildi.

ŞEHİT AHMET BAŞ GÜZEL SANATLAR LİSESİ

Altınekin Şehit Adem Yıldırım Çok Programlı Lise, Altınekin Şehit Ahmet Yılmaz İlkokulu, Beyşehir Yeşildağ Şehit Şefik Ayaydın İlkokulu, Cihanbeyli Yeniceoba Şehit Doğan Koca Anaokulu Cihanbeyli Şehit Burhan Küçükkartal İlkokulu, Cihanbeyli Kandil Şehit Ersan Şeker İlkokulu, Çumra Apasaraycık Şehit Piyade Onbaşı Hasan Şahin İlkokulu, Çumra Şehit Koçak İlkokulu, Çumra Gencek Şehit Orhan Parlakkaya Ortaokulu ve İlkokulu, Şehit Hüseyin Albaşgil Ortaokulu, Ayaslar Şehit Jandarma Uzman Onbaşı İbrahim Ay İlkokulu ve Ortaokulu, Doğanhisar Başköy Şehit Ufuk Başarı Ortaokulu, Doğanhisar Başköy Şehit Uzman Jandarma Çavuş İzzet Soluk İlkokulu, Doğanhisar Şehit Ahmet Baş Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Doğanhisar Şehit Osman Akça Anaokulu.

ŞEHİT İBRAHİM BOZOĞLU ORTAOKULU

Emirgazi Şehit Celal Koçak Ortaokulu, Emirgazi Şehit Topel İlkokulu, Ereğli Alhan Şehit Serkan İpek İlkokulu, Ereğli Şehit Kamil Atalay İlkokulu, Ereğli Şehit Kamil Atalay Ortaokulu, Hüyük Kıreli Şehit Kadir Kayhan İlkokulu, Ilgın Ağalar Şehit Murat Doğru Ortaokulu, Ilgın Çiğil Şehit H.Mehmet Yavuz Ortaokulu, Ilgın Şehit Bekir Şenyiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ilgın Şehit Bülent Deniz İlkokulu, Ilgın Şehit İrfan Yayla İlkokulu, Ilgın Şehit Musa Altın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kulu Canımana Şehit Murat Uçar Ortaokulu, Meram Şehit Pilot Ayfer Gök Ortaokulu Meram Şeyh Şamil İlkokulu, Meram Gödene TOKİ Şehit Yunus Berber İlkokulu, Meram Şehit Kubilay Anaokulu, Selçuklu Şehit Osman Demir İlkokulu, Yazır Şehit Osman Küçükdillan İlkokulu, Seydişehir Şehit Özgür Öncel Ortaokulu, Tuzlukçu Şehit Birol Dağlı Çok Programlı Lisesi, Yunak Koçyazı Şehit İbrahim Bozoğlu Ortaokulu ve Kurtuşağı Şehit Mustafa Erdil İlkokulu.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.