Şehitleri anma etkinliğinde gerginlik

Şehitleri anma etkinliğinde gerginlik

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerde Irak’ın kuzeyinde şehit olan askerler için anma programları düzenledi. Selçuk Üniversitesi’nde anma programı düzenleyen TGB ile 'ülkücü' grup arasında gerginlik yaşandı.

Konuyla ilgili olarak TGB resmi hesabından yapılan açıklamada “Vatanseverler arasına nifak tohumları ekemeyeceksiniz. Vatansever Türk gençliğini bölemeyeceksiniz. Üniversiteleri terörize edemeyeceksiniz. Üniversiteler vatanseverliğin ve bilimin yuvasıdır” denilerek saldırıya ilişkin hukuki sürecin başlatıldığı belirtildi.

TGB Konya İl Başkanı Muhammed Koz ise “Konya Selçuk Üniversitesi'nde 12 şehidimizi kalabalık bir öğrenci katılımıyla andık. Mehmetçiğimizin katili ABD'ye ve PKK'ya meydan okuduk. Ancak anmadan kısa bir süre sonra Selçuk Üniversitesi'nin içinde bulunan Gökkuşağı AVM'de, kendilerine ''ülkücü'' diyen bir grup, vatansever öğrencilere fiziki saldırıda bulundu. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünü bu saldırganlar hakkında hızla gerekli hukuki adımları atmaya davet ediyoruz. Selçuk Üniversitesi gibi değerli bir bilim yuvasının bu haberlerle anılmasını kabul etmiyoruz. Saldırıyı yapanların en ağır cezayı alması için, bütün yasal imkanlarımızı kullanacağız. Bu saldırılara göz yumanlar da bu suça ortak olmuş olacaktır” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.