Şehitler için terlediler

Şehitler için terlediler

Konyalı minik pehlivanlar, Çanakkale Şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde mindere çıktılar

Çanakkale Şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Güreş İl Temsilciliği koordinasyonu ile Atatürk Spor Salonunda hafta sonu gerçekleştirilen minikler ve yıldızlar güreş il şampiyonası sona erdi. Türkiye Güreş Federasyonu yönetim kurulu üyesi Abdullah Şanlı, Selçuklu Belediye Spor Kulübü Başkanı Mehmet Günbaş ve Konya Güreş İl Temsilcisi Mustafa Sarı ile birlikte çok sayıda spor severin heyecanla izlediği güreş müsabakalarına Selçuklu Belediye spor, Medaş Tek meram spor, Gençlik spor, Beyşehir Belediye spor, Konya Büyükşehir Belediye spor kulüplerinde Toplam 250 sporcu ile rekor seviyede katılım olurken, beklenenin üzerinde sporcu iştirakı nedeniyle bir güreş il şampiyonasında ilk kez çift güreş minder serilerek, müsabakaların zamanında tamamlanması sağlandı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sağlık başta olmak üzere her türlü tedbirinde eksiksiz bir şekilde alındığı güreş organizasyonuna,  Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen tarafından Çanakkale Şehitleri anısına hazırlatılarak gönderilen madalyalar ve çeşitli eserlerden oluşan eğitim seti kitaplar hem miniklerde hem de yıldızlar kategorisinde derece giren güreşçilere protokol tarafından  hediye edildi.
Geleceğin Avrupa ve Dünya şampiyonu adayı Minik güreşçilerin birbirleri ile adeta kıran kırana güreştiği müsabakalarda takım klasmanında minikler kategorinde Gençlik spor kulübü şampiyonluğu elde ederken, Beyşehir Belediye spor ikinci, Selçuklu Belediyesi üçüncü oldu. Yıldızlar kategorisinde ise yine Geçlik spor kulübü birinci, Konya Büyükşehir Belediyesi ikinci, Medaş Tek Meram spor da üçüncülüğü elde etti.
Konya Güreş İl Temsilcisi Mustafa Sarı, bütün Dünyanın saygı ile önünde eğildiği Çanakkale Destanı anısına gerçekleştirilen güreş il şampiyonasının başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, “Çanakkale Destanı güreşleri” ismi ile organize ettikleri güreş şampiyonasının önümüzdeki yıl daha geniş statüde yapılması için şimdiden çalışma başlattıklarını belirtti.
Minikler kategorisinde dereceye giren sporcular: 27 Kg: 1.Muhammet Yılmaz (Gençlik spor) 2.Emin Bodur (Gençlik spor) 3.Hasan Karabulut (Gençlik spor) 3.Nuri Çetindede (Beyşehir Bld.) 30 Kg: 1.İbrahim Yılmaz (Gençlik spor) 2.İsa Olmaz (Beyşehir Bld.) 3.Süleyman Teke (Büyükşehir Bld.) 3.Mehmet Metin (Büyükşehir Bld.) 33 Kg: 1.Abdurrahman Altan (Selçuklu Bld.) 2.İbrahim Bayram (Gençlik spor) 3.İsmet Ayak (Gençlik spor) 3.Murat Biber (Medaş Tek meram) 35 Kg: 1.Emirhan Demirhan (Gençlik spor) 2.Cavit Canorhan (Medaş Tek Meram) 3.Burak Güzel (Büyükşehir Bld.) 3.Doğanay Kakaş (Büyükşehir Bld.) 38 Kg: 1.Furkan Tutak (Gençlik spor) 2.Ali Akyüz (Medaş Tek Meram) 3.Emre Kabak (Gençlik spor) 3.Ahmet Demir (Beyşehir Bld.) 42 Kg: 1.Murat Çakır (Selçuklu Bld.) 2.İbrahim Kürkçü (Gençlik spor) 3.Mücahit Karakaya (Gençlik spor) 3.İbrahim Güler (Beyşehir Bld.) 47 Kg: 1.Ali Arlı (Medaş Tek Meram) 2.Nuh Başaran (Beyşehir Bld.) 3.Yusuf Yıldırım (Selçuklu Bld.) 3.Harun Çelik (Medaş Tek Meram) 55 Kg: 1.Gökhan Bekiroğlu (Selçuklu Bld.) 2.Fatih Karabulut (Gençlik spor) 3.Veli Sabırlı (Beyşehir Bld.) 3.Salih Gökmen (Beyşehir Bld.)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum