Şehit imama son görev

Şehit imama son görev

Şehit İmam Mehmet Uzun 15 yıl çalıştığı çay bahçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi

Şehit İmam Mehmet Uzun 15 yıl çalıştığı çay bahçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi

1 yıl önce sözleşmeli imam olarak atandığı Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı bir köyde imamlık yaparken, geçtiğimiz akşam kafasına iki kurşun sıkılarak öldürülen Konyalı Mehmet Uzun’un cenazesi Trabzon’da yapılan otopsinin ardından dün memleketi olan Çumra’nın Apa Beldesi’nde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna dualarla uğurlandı. 

Şehit İmam Mehmet Uzun’un cenazesi Türkiye Diyanet Vakfı'nın cenaze aracıyla getirildiği baba evinde bir süre bekletildi. Mehmet Uzun’un eşi Fadimana Uzun ve çocukları 5 yaşındaki Abdulbaki, 13 yaşındaki Ayşe, 7 yaşındaki Recep de beldeye geldi. Şehit Uzun’un cenazesi son kez annesine, eşine ve çocuklarına gösterildi. Şehit’in annesi oğlunun cenazesine daha fazla bakmak istedi ama sağlık durumu iyi olmadığı ve daha da fenalaşmaması için buna izin verilmedi. Şehidin eşi ve çocukları babalarının cenazesine bakarken gözyaşlarına dayanamadı. Anne ve akrabalarına sarılarak ağladı. Şehidin babası Durmuş Uzun da gözyaşlarına hâkim olamadı ve ayakta zor durdu.

15 YILLIK İŞ YERİNDE CENAZE NAMAZI KILINDI

Şehit İmam Mehmet Uzun’un cenazesi baba evinden sevenlerinin omzunda cenaze namazının kılınacağı Apa Beldesi’ndeki çay bahçesine getirildi. Mehmet Uzun’un bu çay bahçesinde 15 yıl garson olarak çalıştığı öğrenildi. Şehit Uzun’un sözleşmeli imam olarak Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesindeki bir köye atandığı için çay bahçesindeki görevini bıraktığı öğrenildi. İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Çalışkan’ın kıldırdığı cenaze namazına çevre belde ve köylerden çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından Uzun’un cenazesi Apa Beldesi’nin girişindeki mezarlığa kadar sevenlerinin omzunda götürüldü. Şehit İmam Uzun burada dualar ile toprağa verildi.

Cenaze namazına, Çumra Kaymakamı Ali Akça, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Çumra Belediye Başkanı Yusuf Erdem, Apa Belediye Başkanı Halil Gülşin ve Konya’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başkanları da katıldı.

MUSTAFA ÖZÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.