Şehit Astsubay adına çeşme

Şehit Astsubay adına çeşme

Konya'nın Kulu ilçesinde, Şehit Astsubay Fatih Ayhan adına annesi tarafından bir ilköğretim okulunun bahçesine yaptırılan çeşme törenle açıldı.

Konya'nın Kulu ilçesinde, Şehit Astsubay Fatih Ayhan adına annesi tarafından bir ilköğretim okulunun bahçesine yaptırılan çeşme törenle açıldı.
16 Mart 2006 tarihinde Erzincan'da askeri helikopterin düşmesi sonucu 5 silah arkadaşı ile birlikte şehit olan Teknisyen Astsubay Fatih Ayhan adına annesi Sultan Göker tarafından Kulu Mevlana İlköğretim Okulunun bahçesine çeşme yaptırıldı. Kulu Kaymakamı Ayhan Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Altıntaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık ve ilçe protokolünün katıldığı törende konuşan anne Sultan Göker, evlat acısıyla yüreğinin yandığını söyledi.
Şehit annesi, “Oğlumun şehit olduğu günden bu yana yüreğimde yanmaya başlayan evlat hasreti hala ilk günkü tazeliğini koruyor. Nasıl ki, bir anne bayramlarda ve özel günlerde elinin öpülmesi ve kendisinin ziyaret edilmesi için evladını bekliyorsa bende şehit Fatih'imin her Anneler Gününde elimi öpmek için geleceğini bekler ve hayal ederim” dedi.
Oğlunun adını verdikleri çeşmeden su içildiğini gördükçe yüreğindeki yangının azaldığını anlatan şehit annesi, “Şehidimin çeşmesinden aslında su akmıyor. Benim gibi evlat hasretiyle yanan binlerce şehit anasının gözyaşları akıyor. Oğlum Fatih'i bu vatan için kaybetmiş olsam da artık binlerce Fatihim var. Şerefli bir evladın anası olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.
Anne Göker'in oğlu için yazdığı şiiri okuduğu sırada salonda bulunanlar duygusal anlar yaşadı.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek çeşmenin açılışı yapıldı. Şehit annesine Kaymakam Işık tarafından plaket verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.