Şehir Merkezine Alınmayan S Plaka Sahibi Esnaf Belediye Önüne Çelenk Bıraktı

Şehir Merkezine Alınmayan S Plaka Sahibi Esnaf Belediye Önüne Çelenk Bıraktı

İlçelerden aldıkları S plakaları şehir merkezinde kullanamayan esnaf, Bursa Büyükşehir Belediye binası önüne çelenk bırakarak Başkan Recep Altepe’den yardım istedi. Heykel’de tarihi belediye binası önünde toplanan servisçiler adına...

İlçelerden aldıkları S plakaları şehir merkezinde kullanamayan esnaf, Bursa Büyükşehir Belediye binası önüne çelenk bırakarak Başkan Recep Altepe’den yardım istedi.

Heykel’de tarihi belediye binası önünde toplanan servisçiler adına Bursa İlçe Servisçiler Odası Başkan Yardımcısı Selami Opuz konuştu. Haklarının gasp edildiğini savunan Opuz, büyükşehir yasası ile bütün ilçelerin merkez ilçe, bütün köylerin mahalle olduğuna dikkat çekti. Buna rağmen, büyükşehir belediyesinin, Kestel, Gürsu, Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer’i merkez ilçe kabul ettiğini vurgulayan Opuz, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, büyükşehir yasasını yok saydığını kaydetti.

Topuz, şöyle konuştu: “Temmuz ayında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Sayın Recep Altepe, ilçe servisi esnafının sorunlarının çözülmesi için ulaşım komisyonun raporunun bekleneceğini ve ilçe servisçi esnafının sorununun çözüleceğine dair söz vermesine rağmen, 15 gündür 1998 yılında çıkartılan bir yönetmelikle araçlarımızı trafikten men etmeleri, para cezaları yazmaları, sadece ve sadece bizlere karşı art niyetli olduklarının göstergesidir. Yasaların bize verdiği hakların, bir yönetmelikle elimizden almaları hak gaspıdır.”

Recep Altepe’ye çağrıda bulunan Opuz, şöyle devam etti: “Biz servisçi esnafı olarak son iki yıldır araçlarımızı çalıştıramadığımız için çok zor durumdayız. Bu kanayan yaraya çare olacak sizlersiniz. Bizler vergi borçlarımızı, banka kredi borçlarımızı ödeyemez hale geldik. Bazı esnaf arkadaşlarımız maddi olarak biterken bir de yuvaları dağılma noktasına gelmiştir. Bizim amacımız ailelerimize ekmek götürmek. Lütfen biz de ekmeğimize sahip çıkın, bizler art niyetli değiliz, sadece ekmeğimizin peşindeyiz.”

İlçelerde bin 200 servis esnafı bulunduğunu ve bunların yaklaşık 700’ünün ilçelerde çalıştığını belirten Opuz, “400-500 civarında çalışamayan esnafımız var. Merkezde çalışmak bizim hakkımız. Bunu ilçe belediye başkanları bu plakaları ihale ile satarken bu sözü verdiler. Elimizde deliller var. Sayın Belediye Başkanı Recep Altepe’ye sesimizi duyurmak için buraya geldik ve çelenk bıraktık.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.