Sefilleri oynuyorlar

Sefilleri oynuyorlar

Karatay ilçesi sınırları içerisinde yer alan Emirgazi Mahallesinin sakinleri otobüs, okul, çeşme gibi önemli hizmetlerden yoksun olmanın sıkıntısını yaşıyor. Mahalle halkı ilgi bekliyor

SEÇİMLERDE HATIRLANIYORUZ
Antalya çevre yolu kavşağı hobi bahçelerinin arka kısmında kalan Emirgazi Mahallesi, Taşkızak ve Taşoluk sokaklarında yaşanan rezillik mahalle sakinlerini zor durumda bırakmaya devam ediyor. Mahallede 160 seçmenin yanı sıra 400’e yakın yaşayan olduğunu söyleyen İzzet Yeni, “Bizler sadece seçimlerde hatırlanırız. Onun haricinde bizi arayan soran olmaz” diyerek tepkisini dile getirdi.
ÇOCUKLARIMIZ TEHLİKE İÇİNDE
80 yaşındaki Hatice Nine ise beton yığınlarının arasından bulduğu tahta parçalarını kırarak yakacak ihtiyacını karşıladığını ifade ederken, yaşadıkları yoksulluğa da değindi. Hatice Nine,  “Burası fakir bir mahalle. 50’ye yakın çocuğumuz okula giderken burada bırakın okulu okula giden çocuklarımızı götürecek belediye otobüsü bile yok. Buradan çıkarak çevre yoluna giden çocuklarımız canlarını tehlikeye atarak okula gidiyor” dedi.

ÇAMUR VE PİSLİK DİZ BOYUNCA
Yeni Marangozlar sanayi ile Hobi Bahçeleri arasında kalan mahalle sakinleri çevredeki fabrikalar yüzünden yaşanan hava kirliliği ve pislikten bıktıklarını da dile getirirken, şunları sordu: “Yollarımıza bakın simsiyah çamur deryası, tatlı su çeşmesi yok, evdeki sular içilmiyor, belediye otobüsleri buraya uğramaz, çöpler alınmaz, okul yok, sosyal tesis yok. Bu mahalle üvey evlat mı?”

Mahrum mahalle

Karatay’a bağlı Emirgazi Mahallesi kelimenin tam anlamı ile sefilleri oynuyor


Yeni Marangozlar Sanayi Sitesi ile Hobi Bahçeleri arasında kalan Emirgazi Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar kendilerinin sürekli olarak ihmal edildiğini ifade ederek özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye ulaşım ve tatlı su konusunda oldukça cimri davrandığını söyledi. Mahalle sakinleri kışın yollarının çamurdan geçilmez olduğunu da dile getirerek, “Emirgazi Mahallesi Taşoluk ve Taşkızak bölgesine yıllardır belediye otobüsü gelmiyor. Burada 50’ye yakın okula giden çocuğumuz var. Ancak hepsi zor şartlar altında 2 kilometre uzaklıktaki okula gidiyor. Belediye otobüsü gibi imkan olmadığı için servis ile gidiyorlar. Yayan gitmek istiyorlar ama ona da başıboş köpekler izin vermiyor. Bizim tek istediğimiz bölgeden bir belediye otobüsünün geçmesi ve herkesin faydalandığı tatlı su imkanından bizim de yararlanmamız” diyerek isteklerini söyledi.
Bölgede bulunan eski iş yerlerinin yıkılması ile ortala çıkan odun parçalarını toplayarak yakacak ihtiyacını karşılayan 80 yaşındaki Hatice nine ise Emirgazi mahallesinin yoksul bir kesim olduğunu ifade ederek, “Yoksulun işi nerede rast gitmiş ki burada gitsin. Biz kendimizden geçtik ama okula giden çocuklarımızın bari istedikleri olsun dedik o da olmadı. 50’ye yakın çocuğumuz okula giderken burada bırakın okulu, okula giden çocuklarımızı götürecek belediye otobüsü bile yok. Buradan çıkarak çevre yoluna giden çocuklarımız özelikle kışın ve çevre yolundan karşıya geçerken canlarını tehlikeye atarak okula gidiyor” diye konuştu.
En yakın toplu taşıma aracının iki kilometre uzaktan geçtiğini belirten mahalle sakinlerinden İzzet Yeni ise Büyükşehir Belediyesi’nin her yere hizmet götürdük şeklindeki ilanlarına tepki gösterdi. İzzet Yeni, “Hiçte öyle anlattıkları gibi değil. Herkese her yere eşit hizmet götürdü ise bizim niye belediye otobüsümüz yok, bizim niye tatlı su çeşmemiz yok. Bizim yollarımız niye çamur deryası gibi. Bugüne kadar bölgeye yapılan tek belediye hizmetini kanalizasyon şebekesi. Onun haricinde burarda çok fazla hizmet aramayın. Bizim idarecilerimiz bizleri sadece seçim zamanı hatırlıyor. Onun haricinde unutup gidiyorlar. Bölgeye gelen tek bir toplu taşıma aracı dahi yok. Sokaklardaki asfaltın en yenisi yaklaşık yirmi yıl önce dökülmüş ve bir tane dahi tatlı su çeşmesi bulunmuyor. Şehrin gösterişli semtlerini her fırsatta halka gösteren yerel yöneticiler buraları görmezden geliyorlar. Kentin görünmeyen yüzü onların anlattığı gibi değil” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.