Seçmelere yoğun ilgi

Seçmelere yoğun ilgi

Konyaspor Futbol Akademisi’nin gerçekleştirdiği alt yapı seçmelerine sporcu adayları yoğun ilgi gösterdi. 3 gün devam eden seçmelere 500’e yakın sporcu katıldı

Konyaspor Futbol Akademisi alt yapı yaş kategorileri için seçme yaptı. 2004 ile 2013 yılı arasında doğumlu futbolcu adayları Tatlıcak Tevfik Lav Tesislerinde yapılan seçmelere yoğun ilgi gösterdi. Yurtu dışından ve ülkenin birçok farklı ilinden Konyaspor alt yapısına seçilmek isteyen futbolcu adaylarını aileleri de yalnız bırakmadı. Aileler yapılan seçmeler sırasında heyecanlı anlar yaşarken çocuklarına destek olmayı ve uyarıda bulunmayı da unutmadılar.

FUTBOL AKADEMİ GÜZEL BİR ORGANİZASYONA İMZA ATTI

Konyaspor Futbol Akademisi seçmelerde izlediği organizasyon yöntemi ile örnek bir çalışmaya imza attı. Seçmeye gelen futbolcu adaylarının kayıtları alındıktan sonra tribünlerde sıraya göre oluşturulan gruplarla sahaya gelerek yapılan çift kale maçlarda hünerlerini sergilediler. Özellikle 2011-2013 yaş grubu arasında bulunan futbolcu adaylarının mücadelesi izleyenlere büyük keyif verdi. Seçmelerde yaklaşık 20 antrenör ile birlikte sağlık ekibi görev aldı. Seçmede boy gösteren futbolcu adayları 10 teknik adam tarafından oylandı. Çeşitli değerlendirmelerde bulunan teknik adamlara oyunculara özelliklerine göre yıldızlama usulü puan verildi. Seçmeler perşembe günü sona erdi. Yapılan seçmelerde başarılı olan sporcular yapılan puan değerlendirmesi sonucu belirlenerek kendilerine bilgilendirme mesajı gönderilecek ve yeni sezon itibariyle Konyaspor Akademi’nin futbolcuları olacak. Seçilmeyen ancak yetenekli olduğuna inanılan birçok oyuncu ise Konyaspor futbol okullarına yönlendirildi.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.