Seçim Kervanında Konyanın sorunlarını masaya yatırıldı

Seçim Kervanında Konyanın sorunlarını masaya yatırıldı

TV 8 Televizyonu tarafından hazırlanan, Seçim Kervanı Tayfun Talipoğlu ile Yollarda otobüsü seçim programını sunmak için Konyaya geldi

Kültürpark girişinde canlı yayın yapan Seçim Kervanı’nın konukları ise AKP Konya Milletvekili Orhan Erdem, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı idi. Usta Gazeteci Tayfun Talipoğlu’nun hazırlayıp sunduğu programda milletvekillerine eşit süre ile söz hakkı verildi. Zaman zaman vatandaşların sloganları ile kesilen programda Talipoğlu, milletvekillerinden Konya’nın sorunları ve çözümü için yaptıkları çalışmaları dinledi.

Programda söz alan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Türkiye’de son 8 yıl içerisinde önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi. AKP İktidarında Konya’ya yapılan yatırımların arttığını, Konya’nın kronikleşen sorunlarının çözümü için önemli hizmetlere imza attıklarını ifade eden Erdem, AKP kişi başına düşen milli gelirin de kendi iktidarları döneminde önemli oranda arttığını söyledi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Konya’nın en önemli sorunlarının başında yer alan KOP Projesi ve Mavi Tünel çalışmalarının sürekli olarak ihmal edildiğini söyledi. İktidar partisinin Konya’yı çantada keklik gibi görme huyundan vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Kart, KÖYDES yatırımlarında Konya’nın 26. sırada yer almasının bunun en basit örneği olduğunu ve Konya’nın hak ettiği yatırımı kesinlikle alamadığını savundu.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’da konuşmasında, Konya Ovası’nın sulanmasının en önemli sorunların başında yer aldığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın KOP projesi ile yeterince bilgilendirilmediğini de belirten Kalaycı, “Hükümet Konya ovasının bir an evvel suya kavuşturulmasının öneminin farkında değil. Bunun yanı sıra seçimler öncesi ‘Avrupa Takımı Konyaspor’ dedikleri takımın hali içler acısı, FİFA 18 yaş altı oyunlarında Konya’nın dışarıda kalması kabul edilemez” dedi.

Seçim Kervanı Otobüsüne Sivil Toplum Kuruluşlarını temsilen Av. Turgay Bilge ile Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner ve Gazeteci Nurettin Bay katılırken AKP’yi temsilen 12 Haziran’da yapılacak seçimlerde aday gösterilen birinin bulunamaması, seçimde aday gösterilmeyen Milletvekili Orhan Erdem’in parti adına programa katılması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum