SBSde tercihler bugün başlıyor

SBSde tercihler bugün başlıyor

PEM Dershaneleri Yönetim Kurulu Üyesi M. Sami Koç, yarın başlayacak tercih dönemiyle ilgili açıklama yaptı.

PEM Dershaneleri Yönetim Kurulu Üyesi M. Sami Koç, yarın başlayacak tercih dönemiyle ilgili açıklama yaptı. “Tercih yapacak her öğrenci ve ailesi bu dönemde çok dikkatli olmalı” diyen Koç, “Çünkü yapılacak bir hata, öğrencinin istediği okulu kazanamamasına neden olacaktır. Öğrencinin puanı ne olursa olsun istediği, hayal ettiği, beklentilerini karşılayacağı bir okula yerleşebilmesi için doğru tercih yapabilmesi çok önemlidir. Öğrencinin kazanacağı ve okuyacağı lise, üniversite eğitimiyle de direkt bağlantılı olacaktır. Dolayısıyla okulun üniversiteye girişte sağlayacağı avantajlar ve dezavantajlar mutlaka değerlendirilmelidir” dedi. Bu tercih döneminde de tüm Konya öğrencilerine profesyonel bir ekip çalışmasıyla yardımcı olacaklarını belirten M. Sami Koç tüm öğrencilere ve velilere uyarılarda bulundu. Koç, tercih döneminde tüm Konyalıları kendilerine yardımcı olmak için PEM Dershaneleri Nalçacı Şubesine davet etti.

SBS’de tercihler, sınav sonuçları açıklandıktan sonra 08 - 20 Temmuz 2011 tarihleri arasında en fazla 12 (on iki) tercih olmak üzere , http://oges.meb. gov.tr  veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak yapılacak. Bireysel tercih yapamayanlar için okul müdürlüğü, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-1’deki “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”na bağlı kalarak veli adına yapacaktır. Tercihlerle ilgili gerekli bilgiler ve okulların kontenjanları, tercih kodları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan e-Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alıyor. Tercih ve yerleştirme ile ilgili tüm işlem ve bilgilendirmeler , http://oges.meb.gov.tr ile   adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacaktır, bu bilgilendirmeleri düzenli takip etmek gerekiyor.

Bu yıl tercih listesi 08 - 20 Temmuz 2011 tarihleri arasında bir kez doldurulacak. İlk yerleştirmede aday, 26 Temmuz 2011 tarihinde tercih ettiği okullardan hangisini asil, hangisini veya hangilerini yedek kazandığını öğrenecek.

Sonra asil kazandığı okula 01 – 05 Ağustos 2011 tarihleri arasında kaydını yaptıracak.

Bu kayıt dönemi sona erdikten sonra 4 ayrı dönemde aday, üst sıralardaki yedek listeden kayıt hakkı kazandığı okula veya okullara boş kontenjan durumuna göre kendisine kayıt hakkı geldiği takdirde kayıt yaptırabilecek.   Bu dönemlerin tarihleri şu şekilde:

08-12 Ağustos 2011 Yedek Liste I. Kayıt Dönemi

15-19 Ağustos 2011 Yedek Liste II. Kayıt Dönemi

22-26 Ağustos 2011 Yedek Liste III.  Kayıt Dönemi 

05-09 Eylül 2011 Yedek Liste IV.  Kayıt Dönemi

Bu dört ayrı yedek liste kayıt döneminde velilerin yedek listeden kazandığı okulların boş kontenjan durumunu kontrol etmesi, kendi çocuğuna sıranın gelip gelmediğini takip etmesi gerekmektedir.

Ayrıca veliler https://e-okul.meb.gov.tr adresindeki “Veli Bilgilendirme Sistemi”nden sürekli olarak bilgilendirilecektir. Bu nedenle velilerin belirtilen İnternet adresini yerleştirme takvimi boyunca takip etmeleri gerekmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.