SBS yerleştirme sonuçları açıklandı

SBS yerleştirme sonuçları açıklandı

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş için yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerleştirme sonuçları açıklandı

461 bin 326 aday asil kayıt hakkı kazandı
Yerleştirme sonuçlarına göre, 467 bin 697 kontenjan için 777 bin 96 adayın tercih başvurusu yaptığı işlemlerde 461 bin 326 aday sisteme dahil ortaöğretim kurumlarına asil kayıt hakkı kazandı. Yerleştirme işlemi tamamlandığında bazı öğrenciler hem asil hem yedek olarak, bazı öğrenciler sadece asil olarak bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilebilecek. Yedek yerleştirme sonucunda öğrenciler en fazla 3 tercihine yedek olabilecek.

6 bin 371 kontenjan boş kaldı
Fen liseleri ve sosyal bilimler ile Anadolu imam hatip liselerinde boş kontenjan kalmadı.
Anadolu liselerinde 17, Anadolu öğretmen liselerinde 165, mesleki ve teknik ortaöğretim liselerinde 40 ve özel okullarda 6 bin 149 olmak üzere toplam 6 bin 371 kontenjan boş kaldı.

Asil kayıtlar 27 Ağustos'ta başlayacak
Tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrenci 27-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar asil olarak yerleştiği okula giderek kaydını yaptırabilecek. Asil listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu tarihlerde kayıt yaptırmamaları halinde bu haklarını kaybedecek.

Kayıt Hakkı Kazanamayan Öğrenciler
Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının (genel lise ve meslek liseleri) 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları, 13-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında e-kayıt sistemiyle elektronik ortamda yapılacak

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.