Savunma sanayide dev ihracat! Bu ülkeye binlerce zırhlı araç satılacak!

Savunma sanayide dev ihracat! Bu ülkeye binlerce zırhlı araç satılacak!

Türkiye son zamanlarda savunma sanayinde yaptığı yatırımlar ile ile bu alanda etkinliğini artırıyor. pek çok ülkeye savunma sanayi alanında ihracat gerçekleştiren Türkiye ihracat pazarına yeni bir ülke daha eklemeye hazırlanıyor.

1990 yıllardan itibaren kendi tasarımı askeri zırhlı araçlarını üreten, Türkiye’nin ilk taktik zırhlı araç ihracatına imza atan Otokar, geçen yıllarda geliştirdiği özgün paletli ve tekerlekli zırhlı araç aileleriyle yurt içinde ve dışında çeşitli sorumluluklar üstlendi. Otokar‘ın en etkili olduğu pazarlar arasında Körfez ülkeleri yer alıyor. Otokar, geliştirdiği araçlarla hemen hemen tüm Körfez ülkelerinde sorumluluklar üstlendi.

d2e93369bfb4ba6f780e6dd5962d3efe.jpg

SAVUNMA Savunma sanayide dev ihracat! Romanya’da istemişti Türk zırhlısı COBRA II o ülkeye ihraç edildi Türk savunma sanayisi ürünü COBRA II 4×4 tekerlekli zırhlı aracın ihraç edildiği ülkelere Suudi Arabistan eklendi. 1990 yıllardan itibaren kendi tasarımı askeri zırhlı araçlarını üreten, Türkiye’nin ilk taktik zırhlı araç ihracatına imza atan Otokar, geçen yıllarda geliştirdiği özgün paletli ve tekerlekli zırhlı araç aileleriyle yurt içinde ve dışında çeşitli sorumluluklar üstlendi. Otokar‘ın en etkili olduğu pazarlar arasında Körfez ülkeleri yer alıyor. Otokar, geliştirdiği araçlarla hemen hemen tüm Körfez ülkelerinde sorumluluklar üstlendi.

603fa2b70bfbd.jpg
Türk savunma sanayisi ürünü COBRA II 4×4 tekerlekli zırhlı aracın ihraç edildiği ülkelere Suudi Arabistan eklendi. Otokar, COBRA II 4×4 tekerlekli zırhlı araca yönelik olarak geçen yıl imzaladığı sözleşme doğrultusunda geçen yılın sonunda ve bu yılın başında çeşitli teslimatlar gerçekleştirdi. Otokar’ın bölgede ürünlerini kullanan ülkelerden biri de Suudi Arabistan. Şirket 1998 yılında Suudi Arabistan ihtiyaçları için yürüttüğü özel bir proje için yaklaşık 200 adet Survivor isimli 4×4 araç teslim etti. Bu araçlar ülkede başarıyla görev yapmayı sürdürüyor. Geçen yıllarda Suudi Arabistan’daki ihtiyaçlara yönelik çeşitli çözümler geliştiren ve bunları ülkedeki savunma sanayisi fuarlarında sergileyen Otokar, COBRA II 4×4 tekerlekli zırhlı araca yönelik olarak geçen yıl bir sözleşme imzaladı.

eb78a28a2292ee75ccdb5bd4749045db.jpg

Bu sözleşme doğrultusunda geçen yılın sonunda ve bu yılın başında çeşitli teslimatlar gerçekleştirildi, araçlar göreve başladı. Böylece COBRA II’nin ihraç edildiği ülkelere Suudi Arabistan eklendi. COBRA II, yüksek manevra kabiliyeti, üstün balistik ve mayın koruması ile dikkat çekiyor. Her türlü arazi koşulunda yüksek hareket kabiliyeti sunan araç, çeşitli silah sistemleri ve ekipmanlarla donatılıp farklı operasyonel ihtiyaçlara cevap verebiliyor. Geniş iç hacmiyle 9 kişiye kadar personel taşıma kapasitesine sahip olan COBRA II, sınır güvenliği, devriye, keşif ve iç güvenlik başta olmak üzere birçok görevi yerine getirebiliyor.


OTOKAR COBRA
Teknik özellikler

Personel kapasitesi: 9 (1 sürücü, 1 komutan, 1 nişancı, 6 asker)
Ağırlık: 13.500 kg
Uzunluk: 6.4 metre
Genişlik: 2.5 metre
Gövde üzerinden yükseklik: 2.3 metre
Yerden yükseklik: 0.4 metre
Motor: Turbo şarjlı dizel motor 360 HP
Performans

Azami hız: 110 km/h
Su üstü hızı: 8 km/h
Azami engel geçişi: 1 metre
Yan eğim: %30
Eğim: %60
Dikey engel geçişi: 0.5 metre
Hendek geçişi: 1 metre
Yaklaşma açısı: 45 derece
Uzaklaşma açısı: 55 derece
Menzil: 700 km

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.