Savcılardan Türgev Değerlendirmesi: Gençliğe Hizmet İçin Kuruldu!

Savcılardan Türgev Değerlendirmesi: Gençliğe Hizmet İçin Kuruldu!

Bilal Erdoğan'ın şüphelileri arasında yer aldığı 25 Aralık yolsuzluk dosyasına takipsizlik kararı veren savcılar, kararlarında TÜRGEV'i değerlendirdi. Savcılar, ‘gençliğe hizmet amacıyla kurulmuş’ dedikleri vakfın tamamen kanunlara...

Bilal Erdoğan'ın şüphelileri arasında yer aldığı 25 Aralık yolsuzluk dosyasına takipsizlik kararı veren savcılar, kararlarında TÜRGEV'i değerlendirdi. Savcılar, ‘gençliğe hizmet amacıyla kurulmuş’ dedikleri vakfın tamamen kanunlara uygun çalıştığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, damadı Berat Albayrak ile çok sayıda iş adamının da bulunduğu 96 kişi hakkındaki takipsizlik kararında savcılar, Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu belirtilen TÜRGEV'i değerlendirdi. Soruşturma kapsamında Bilal Erdoğan ve diğer şüphelilerin nüfuz kullanarak tespit ettikleri arazileri TÜRGEV’e devrettirdiklerinin iddia edildiğini belirten savcılar, vakfa para veya arsa bağışında bulunanların karşılaştıkları sorunların Bilal Erdoğan aracılığıyla halledildiği iddiasının da bulunduğunu kaydetti. Bunlarla ilgili delil bulunmadığını öne süren savcılar, şüpheliler arasında vakıf yöneticiliği hiyerarşisi dışında herhangi bir örgütsel ilişkinin tespit edilemediğini savundu.

Karar tutanağında savcılar şu ifadeleri kullandı: “14 Nisan 1996 tarihinde gençliğe hizmet etmek amacıyla İSEGEV-İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfının kurulmuş olduğu, 2013 yılında başka şehirlerden gelen yurt açma talepleri ve eğitimin diğer alanlarında da hizmet verme ihtiyacı doğunca vakfın isminin Türkiye Gençlik ve Eğitim Vakfı (TÜRGEV) olarak değiştirildiği. Vakfın kanunlar çerçevesinde kurularak faaliyetlerini bu çerçevede yürüttüğü anlaşılmıştır.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.