Satıcı çok alıcı yok

Satıcı çok alıcı yok

Selçuklu'da kurulan oto alım-satım pazarı yine yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Fakat kalabalığa rağmen oto pazarı sinek avlıyor. Pazara gelenler araç almak yerine, bakmayı tercih ediyor

Pazarlar günlerinin vazgeçilmezi olan araba pazarı binlerce vatandaşın uğrak yeri. Oto pazarı yaklaşık bin satılık aracı bünyesinde barındırıyor. 13 liralık bir park parası ödeyerek arabasını satmak isteyen vatandaş oto pazarının yolunu tutuyor. Araba satıcılarının yanında alıcılar ve araba takas ediciler de bulunuyor. Geçen hafta soğuk hava muhalefeti nedeniyle pazara katılımın çok az olduğunu ifade eden araba satıcısı Recep Manal, hemen hemen her hafta oto pazarına geldiğini, oto piyasasını iyi bildiğini ve gelen ziyaretçilerin çoğunun alıcı olmadığını söyledi. Oto pazarına gelen çok sayıda vatandaşın oto fiyatlarıyla ilgili fikir sahibi olma amacında olduğunu vurgulayan Recep Manal, ziyaretçinin çok olmasına rağmen alıcının olmadığını belirtti. Oto alım satımının piyasasının bu aralar durgun olduğunu ve vatandaşların uygun koşulları beklediğini ifade eden Recep Manal, araç fiyatlarının ise uygun olduğunu söyledi. Oto pazarına alıcı olmayıp gelenleri, kendi aralarında 'çitlekçi' olarak adlandıklarını ifade eden Recep Manal, gelenlerin çoğu oto pazarını gezmeyi bir pazar aktivitesi olarak görüyor. Gelip tatilini pazarda gezerek ve arabalarla ilgili bilgi edinerek geçiriyor. Bu şekilde gelenlerin çoğunun elinde çekirdek bulunur. Ayrıca az buçuk satışların olduğunu da vurgulayalım. Hiç satışın olmadığı anlaşılmasın” diye konuştu.

Bütçesine uygun bir arabayı almak için oto pazarına geldiğini belirten araba alıcısı Abdulkadir Güney ise, ucuz ve temiz bir araba aradığını söyledi. Bütçesinin kısıtlı olduğunu, gönlüne göre henüz bir araba bulamadığını ifade eden Abdulkadir Güney, “Alıcıyım ancak daha istediğim aracı bulamadım. Pazarı takip ediyorum. Bugün de çok sayıda araca baktım ancak alacağım arabayı bulamadım. Haftaya kaldı araba almam” dedi. Fiyatların da pek yüksek olmadığını belirten Abdulkadir Güney, ama piyasada bir durgunluğun bulunduğunu söyledi.

merhabahaber.com KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.