Şartlı salınan hükümlülerin topluma uyumunu sağlı

Şartlı salınan hükümlülerin topluma uyumunu sağlı

Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü, 2008 yılında şartlı salınan 33 hükümlüyü psikolojik ve sosyal açıdan hayata hazırlıyor.

Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü yetkilileri yaptığı açıklamada, 2008 yılında Akşehir Ağır Ceza ve Asliye Ceza mahkemelerince 33 hükümlünün şartlı salıverildiğini belirtti. 
Adam yaralama, hırsızlık gibi suçlardan hüküm giyen, cezalarının büyük bölümünü çeken bu kişilerin tekrar topluma kazandırılması yolunda çalışmalar yürüttüklerini ifade eden yetkililer, bu kişilere belirli bir denetim süresi belirlendiğini ve bu süre içerisinde hükümlülere Ceza ve Güvenlik Tedbirleri İnfazı Hakkında Kanunun 107/9 maddesi gereğince rehber görevlendirildiğini bildirdi. 
Burada asıl amacın hükümlülerin topluma uyumunun kolaylaştırılması olduğunu dile getiren yetkililer, şunları kaydetti: 
''Bu uygulama Türkiye'de ilk oldu. Hükümlüler, cezalarının geri kalan bölümünü dışarda ancak Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü denetimde geçiriyor. Müdürlük bünyesinde psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı ve rehber öğretmenler salıverilen kontrol altındaki bu hükümlülere psikolojik ve sosyal açıdan destek sağlıyor. Onların içinde bulunduğu sıkıntıların çözümünde, toplum içinde yaşadığı sorunların giderilmesinde yardımcı oluyoruz. Asıl önemlisi dışarda tekrar suç işlememesi için hükümlüye gerekli desteği sağlıyoruz.'' 
Bu hükümlülere stres yönetimi konusunda eğitim verdiklerini, stresini yenmelerinde yardımcı olduklarını dile getiren yetkililer, ayrıca hükümlülerin nerede yaşadığı, ne iş yaptığı ve sosyal uyumunun gözlendiğini, yeniden suç ve suçlu davranışlardan uzak tutulmaya çalışıldığını anlattı. 
Akşehir Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Sosyolog Durmuş Ali Sağlık ve öğretmen Rukiye Okumuş'un yapılan görevlendirmeyle şartlı salıverilen hükümlü ile birebir görüştüğünü belirten yetkililer, ''Bu uzmanlarımız, hükümlülerin sorumluluk bilinciyle iyi bir hayat sürmesinin temini hususunda öğütte bulunmakta, ailesi ile görüşmeler yapmakta, davranışları, sosyal uyumu ve sorumluluk bilincindeki gelişmeleri değerlendirip üçer aylık sürelerle rapor düzenleyerek mahkemelere sunmaktadır'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.