Sarraflar’da Çanakkale Fotoğraf Sergisi açıldı

Sarraflar’da Çanakkale Fotoğraf Sergisi açıldı

Sarraflar Yer altı Çarşısı esnafı, Çanakkale Şehitlerini anmak amacıyla fotoğraf sergisi açtı.

 Geçtiğimiz yıl ilki açılan ve yoğun ilgi gören fotoğraf sergisinin ikincisine de ilk gününde yoğun ilgi gösterildi. Özellikle öğrenciler olmak üzere vatandaşlar sergiyi gezerek Çanakkale ruhunu anlatan resimleri inceledi.
Sarraflar Yeraltı Çarşısı’nda düzenlenen fotoğraf serginin açılışına Vali Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, yeraltı çarşısı esnafı ve çok sayıda davetli katıldı.
Serginin açılış konuşmasını yapan Sarraflar Yeraltı Çarşısı Derneği Başkanı Yusuf Yaşar, geçtiğimiz yıl birincisini düzenledikleri sergiye yoğun ilgi olduğunu ve herkesin çok etkilendiğini hatırlatarak, bu yılda ilginin yüksek olacağını tahmin ettiklerini söyledi.
Ardından Meram Anadolu Lisesi öğrencisi tarafından Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Destanı şiiri okundu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da geçmişi anlayıp geleceği planlamana adına serginin üstlendiği misyona yönelik değerlendirme yaptı.
Meram Belediye Başkan Refik Tuzcuoğlu, belediye olarak Çanakkale Zaferiyle ilgili düzenledikleri programları aktardı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Çanakkale zaferinin tarihteki önemine işaret ederek, ecdadımıza olan borcumuzu Türkiye’yi dünyanın lider ülkesi yaparak ödemimiz gerektiğinin altını çizdi. Akyürek, Büyükşehir olarak İstiklal Harbi Şehitliğini hizmete açtıklarını da anımsatarak, Çanakkale Panaroma Müzesini de ülkemize kazandırmak istediklerini söyledi.
Son olarak konuşan Vali Osman Aydın da serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından davetliler, sergiyi gezdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.