Sarısülük Ailesinin Yargılandığı Dava Başladı

Sarısülük Ailesinin Yargılandığı Dava Başladı

Ethem Sarısülük’ün öldürülmesine ilişkin görülen davanın 23 Eylül 2013’teki duruşmasında çıkan olaylarda mahkeme heyetine hakaret ettikleri iddiasıyla Sarısülük ailesinin yargılandığı davaya başlandı. Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde...

Ethem Sarısülük’ün öldürülmesine ilişkin görülen davanın 23 Eylül 2013’teki duruşmasında çıkan olaylarda mahkeme heyetine hakaret ettikleri iddiasıyla Sarısülük ailesinin yargılandığı davaya başlandı. Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Cem Sarısülük, Mustafa Sarısülük, İkrar Sarısülük, Sayfi Sarısülük, sanık avukatları ve izleyiciler katıldı. Müşteki Ahmet Şahbaz ise duruşmaya SEGBİS ile bağlandı.

Savcılıktaki ifadesini kabul eden İkrar Sarısülük, "Mahkeme heyetine herhangi bir hakaretim olmadı. Peruğu görünce sinirlendim. O mahkeme benim için yok hükmündedir." dedi. Sanığın duruşmaya peruk ve takma kaş ile getirildiğini belirten Mustafa Sarısülük savunmasında, "Biz kardeşimizi öldüren kişiyi görmek istediğimiz halde perukla dinlenmiştir." ifadelerini kullandı. Savunmasında kimseyi hakaret ve tehdit etmediğini belirten Cem Sarısülük ise şunları söyledi: "Arbede esnasında polislerin bizi tahrik neticesinde adalete yardımcı olmak için Ahmet Şahbaz’ın peruğunu indirmek istedim. Suç katım yoktur." Anne Sayfi Sarısülük de savcılıkta verdiği ifadeyi kabul ettiğini aktardı.

Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan Ahmet Şahbaz, "Sanıklar hakkındaki şikayetim devam ediyor. Davaya katılmak istiyorum. O gün tüm celselerimizde olduğu gibi çok yoğundu. Nasıl oldu, nasıl bitti anlayamadım. Olay görüntülerinde hepsi var." dedi. Ahmet Şahbaz’ın suçtan zarar görme ihtimaline karşı davaya katılma isteğini kabul eden mahkeme, tüm sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi. Duruşmaya katılmayan tanıkların getirilmesi için zorla getirilme kararı veren mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Gezi olayları sırasında polis silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, kardeşleri İkrar, Cem ve Mustafa Sarısülük hakkında savcılık "hakaret" ve "yaralama" suçlarından dava açmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.