Sarıkamış’ta Sel Baskını

Sarıkamış’ta Sel Baskını

Kars’ın Selim ve Sarıkamış ilçelerine bağlı köylerde meydana gelen sel baskını nedeniyle birçok iş yeri kullanılamaz hale geldi. Selde bir köprü yıkıldı, bazı araçlar sel sularına kapılarak metrelerce sürüklendi. 9 kişi mahsur kaldıkları...

Kars’ın Selim ve Sarıkamış ilçelerine bağlı köylerde meydana gelen sel baskını nedeniyle birçok iş yeri kullanılamaz hale geldi. Selde bir köprü yıkıldı, bazı araçlar sel sularına kapılarak metrelerce sürüklendi. 9 kişi mahsur kaldıkları yerlerden AFAD ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Cumartesi saatlerinde başlayan ve yaklaşık 1 saat süren sağanak yağış, Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyünde büyük hasara yol açtı. Yüksek tepelerden gelen sel, beraberinde getirdiği dev kayaları iş yerlerine ve kara yoluna taşıdı. Birçok iş yeri kullanılamaz hale geldi. Karakurt-Erzurum-Kars kara yolu bir süre ulaşıma kapandı.

İhbarı alan Kars AFAD, İl Özel İdare, Karayolları ekipleri ve jandarma olay yerine intikal etti. AFAD Kars İl Müdürü Oktay Ayğan ve Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz’ün de intikal ettiği olay yerinde ilk tespitler yapıldı. Gece geç saatlere kadar süren tespitlerde iş yerlerinin kullanılamaz hale geldiği, bazı binaların çatılarının uçtuğu ve uçan çatıların araçlara zarar verdiği, sel nedeniyle traktör ve özel otomobillerin selden sürüklenerek toprağa gömüldükleri, ev, ahır ve samanlıklarda büyük zararların olduğu görüldü. Manavlar, kahvehaneler çamur deryasına dönerken, masa, sandalye ve diğer eşyaların kullanılmaz hale geldiği belirlendi.

Sarıkamış Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Kars İl AFAD ekipleri gece başladıkları hasar tespit çalışmalarına pazar günü sabah da devam ettiler. TEDAŞ ekipleri aşırı fırtınadan dolayı hasar gören hatları onararak kısa süre içinde köye elektrik verdi, Karayolları da çalışmalarını tamamlayıp yolu trafiğe açtı.

Sel sadece Karakurt’ta değil Selim’e bağlı bazı köylerde de etkili oldu. Akçakale, Yukarı ve Aşağı Damlapınar köylerini bağlayan bir köprü sel nedeniyle yıkıldı. Selim ve Sarıkamış’ta toplam 31 iş yeri, 9 ev, 5 ahır, 3 samanlık, 6 depo, 1 değirmen, 1 ambar zarar gördü. Selim’in Bölükbaşı köyünde mahsur kalan Nazlı Karadağ isimli kadın İlçe Jandarma ve AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı, Selim’in Gelinalan köyünde mahsur kalan Ahmet Doğan ve 8 kişilik ailesi bölgeden sağ-salim çıkarıldı. Sel baskınlarında can kaybı ve yaralanmanın olmaması sevindirdi.

AFAD Kars İl Müdürü Oktay Ayğan, ihbarı alır almaz hızlı bir şekilde hareket ettiklerini, Sarıkamış Kaymakamlığı, Jandarma, Karoyolları ve İl Özel İdaresi ekipleriyle koordineli çalıştıklarını söyledi. Can kaybının ve yaralanmanın olmamasıyla teselli bulduklarını belirten Ayğan, geçici hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.