Sarıkamış şehitleri anılıyor

Sarıkamış şehitleri anılıyor

Sarıkamış Harekatı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla Konya'da anma yürüyüşleri düzenlendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

102. yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Konya'da gerçekleştirildi. Yürüyüşe    yüzlerce sporcu, spor adamı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş Atatürk Stadında başladı  Kültür Park'ta sona erdi

COŞKULU YÜRÜYÜŞ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 1915 yılında vatan savunmasında Allahuekber dağlarında donarak şehit olan 90 bin şehidimizin anısına “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ gerçekleştirdi. Vatanı, milleti ve kutsal değerleri uğruna Allahuekber Dağlarında şehit olan 90 bin askerimizi anmak ve anlamak için ‘Vefakâr Gençlik Fedakâr Ecdadını Unutmayacak’ sloganıyla Sarıkamış Şehitlerini Anma yürüyüşü geniş katılımlı bir organizasyonla 8 Ocak 2017 tarihinde saat 10:00 da Konya Atatürk Stadyumundan başlayarak Konya şehir merkezini de içine alan bir güzergâhta gerçekleştirildi.

YÜRÜYÜŞE İLGİ BÜYÜKTÜ

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya ASKF Başkanı Remzi Ay, TSYD Konya Şubesi Başkanı Recep Çınar, Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, Şube Müdürleri, antrenörler, sporcular ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş şehitlerimiz anısına saygı duruşu İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunarak dualarla kültür park meydanında sona erdi.

ÖMER ERSÖZ: HAİNLERİN  HER ZAMAN KARŞISINDA OLACAĞIZ

Yürüyüşle ilgili açıklamada bulunan Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz şunları söyledi: ‘‘Tarihimizin acı olayı Sarıkamış harekatının 102.yılında Sarıkamış Şehitlerimiz ve tüm Şehitlerimizi anma programı, Gençlik ve Spor Bakanlığımız önderliğinde 81 İlde aynı anda gerçekleştirildi. 19 Aralık 1914 de başlayıp 9 Ocak 1915’de biten Kars ve Ardahan gibi düşman işgalinde olan İllerimizi kurtarmak adına Sarıkamış’ta rivayetlere göre 60-90 bin askerimiz soğuktan ve hastalıktan donarak şehadet şerbetini içtiler. Bu vesile ile hem Sarıkamış Şehitlerimizi ve tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Gençlerimiz, sporcularımız ve spor camiamızla vatan için, bayrak için, namus için ve iman için devletimizin ve milletimizin yanında hainlerin ve teröristlerin karşısında duracağız’’

RECEP ÇINAR: SARIKAMIŞ TÜRKİYE'NİN DESTANIDIR

Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliklerine katılan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya şube Başkanı Recep Çınar, askerliğini Kars'ta yaptığını ve oradaki kış şartlarını yakından bildiğini anımsatarak, 1914 yılındaki Sarıkamış harekatı sırasında Allahu Ekber dağlarında donarak şehit olan  90 bin askerin unutulmadığını, unutulmayacağını ve yaşanan bu olayın herkesin acısı ve destanı olduğunu söyledi. Askerlerin vatan için, millet için fedekarca gözünü buzdan ve kardan esirgemeden mücadele ettiğini, karşısına çıkacak düşmanı ararcasına hareket ettiğini belirten TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar, "Düşmana değilen soğuğa yenilen  bir ordunun ve bir askerin hikayesidir Sarıkamış. Yani bizim hikayemizdir. Konyalı'nın, Erzurumlu'nun, Yozgatlı'nın, velhasıl bu ülkenin yiğitlerinin destanıdır ve hikayesidir" dedi.

REMZİ AY: HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Sarıkamış şehitlerinin 102. yılı anma törenleriyla ilgili görüşlerini açıklayan ASKF Başkanı Remzi Ay, "Gençlerimiz ve yetişkin insanlarımız, sabahın köründe ve kar kış demeden  buraya gelmekle en büyük onuru, şerefi ve aynı zamanda Sarıkamış'ın ne anlama geldiğini çok açık ve seçik şekilde ortaya koymuşlardır. Bundan dolayı kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Ülkemizin her köşesinde Sarıkamış şehitlerimiz ve vatan için canını feda etmiş şehitlerimize dualar edildi, kuranlar okundu. Allah herkesten razı olsun. Bu zor şartlarda buraya kendi imkanları gelen ve başka imkanlarla gelen herkese teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun" dedi. 

MEHMET GÜNBAŞ: MEKANLARI CENNET OLSUN

Mobilyacılar Odası Başkanı ve ASKF Başkan yardımcısı Mehmet Günbaş, Sarıkamış'ın gerçek manada bir destan olduğuna dikkat çekerek, "An olarak, iklim olarak gerçekten 1914 Sarıkamış ikliminden bir farkı yok, içinde bulunduğumuz iklimin. Bakıyorum etrafıma herkesin üzerinde kışlık kıyafetler, soğuk geçirmez kabanlar var. Bir de 1914'te düşmana değil, acımasız kış şartlarına boyun eğen şehitlerimizin yaşadıkları geliyor gözlerimin önüne. Vatanı savunmak için canlarını vermiş 90 bin asker. 1914'deki Sarıkamış'ın vahametini 2017'nin bu Ocak ayında daha iyi anlıyoruz. Dolayısıyla Sarıkamış Mehmetçiğin her şart altında irade, cesaret ve disiplinden  oluşan karakterini nasıl muhafaza ettiğini tarihe altın harflerle yazdığı bir semboldür.  Şehitler, Allahuekber dağlarında kutlu toprağa emanet edildiler. Rabbimiz onların ve tüm şehitlerimizin mekanını cennet eylesin."

FERHAT TÜRKOĞLU merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.