'Sarıgül aday olursa AK Parti kazanır'

'Sarıgül aday olursa AK Parti kazanır'

GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen, yerel seçime ilişkin, CHP'nin İstanbul'da Mustafa Sarıgül'e mahkum olduğunu söyledi ve ekledi: "Sarıgül aday olsa da AK Parti kazanır."

GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen, A Haber ekranlarında yerel seçime ilişkin araştırmalarını anlattı.

Bu seçime yerel seçim gözüyle bakmadığına dikkat çeken Şen, 'İlk etapta bana Cumhurbaşkanlığı seçiminin provası gibi geliyor. Eğer Sayın Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığına aday olma niyeti varsa bu seçim tam da onun ön testi olacak' dedi.

'AK Parti yerel seçimlerde oylarını yükseltirse Başbakan'ın birinci turda seçilme ihtimali çok yüksek olur' diyen Şen şunları söyledi.

'CHP SARIGÜL'E MAHKUM'

'AK Parti oy kaybederse ikinci tura kalma ihtimali çok yüksek olur. Beklenmeyecek şekilde oylarını yükseltirse de çok büyük bir oyla seçilmiş olur. Ama Sarıgül faktörü var İstanbul'da. O gerçekten çok belirleyici bir faktör. Zira rakamı açıklayamam ama müşterilerimize yaptığımız araştırmalarda Sarıgül gerçekten zorlayıcı bir faktör olarak gözüküyor. Ama CHP bunu hala göremedi. CHP zannediyor ki; Mustafa onlara mecbur. Bana sorarsanız CHP Sarıgül'e mahkum, başka şansı yok.'

CHP'nin kazanma ihtimalinin çok az da olsa Sarıgül ile olduğunu savunan Mustafa Şen, 'Ama büyük ihtimalle AK Parti'nin adayı kazanacak. Mesela Sayın Kadir Topbaş çok önemli bir farkla kazanabilir. Binali Yıldırım aynı şekilde. Egemen Bağış'ın adı geçiyor, kazanabilir. Sayın Numan Kurtulmuş'un adı geçiyor, kazanabilir. Aziz Babuşçu kazanabilir. Fakat CHP'de böyle 5-6 isim saymak mümkün değil' şeklinde konuştu. Şen şöyle devam etti:

'SARIGÜL TEK ADAY'

'Mesela CHP'de Can Ataklı'nın adı geçiyor ama hezimet yaşatır. İlhan Kesici de aynı şekilde hezimet yaşatır. O yüzden Sarıgül soldaki ya da sosyal demokratik alandaki ya da CHP için en iyi aday ya da iyi aday adaylarından biri değil. Tek aday, bunu görmek gerekiyor.' GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen, yerel seçime ilişkin, CHP'nin İstanbul'da Mustafa Sarıgül'e mahkum olduğunu söyledi ve ekledi: 'Sarıgül aday olsa da AK Parti kazanır.'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.