Sarıgöl’de Kent Rehberi Tanıtıldı

Sarıgöl’de Kent Rehberi Tanıtıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen Kent Rehberi Sarıgöl’de tanıtıldı.Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş, Bilgi İşlem Dair...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen Kent Rehberi Sarıgöl’de tanıtıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen Kent Rehberi’ni Sarıgöl’de tanıttı. Sarıgöl Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Büyükşehir Belediyesi Sarıgöl Koordinasyon Şube Müdürü Akif Kılıçaslan, Sarıgöl’de hizmet veren kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesinde yer alan Kent Rehberi’nin Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın yoğun çalışmaları sonucunda geliştirildiğini söyleyen Daire Başkanı Metin Memiş, Kent Rehberi çalışmaları kapsamında sahada neler yapıldığını anlattı. Çalışmalar sonucunda elde edilen verileri mahalle muhtarları, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile paylaşan Daire Başkanı Memiş, Kent Rehberi’nde nasıl arama yapılabileceğini uygulamalı olarak gösterdi.

Kent Rehberi’nin Sarıgöl kısmını katılımcılara anlatan Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş, “Kent Rehberimizin eski halinde sadece Yunusemre ve Şehzadeler İlçeleri sorgulanabiliyordu. Yaklaşık bir buçuk yıl gibi bir sürede tamamen kendi öz kaynaklarımızı kullanarak 15 ilçeyi bitirdik” dedi. Uygulama ile istenilen mahalle, cadde, sokak ve binaların yanı sıra eczaneleri dahi görebilmeye kadar birçok imkandan yararlanılabilecek. Ayrıca uygulamamızı karekod ve diğer çalışmalarla geliştirmeye devam edeceğiz” dedi. Yandex, Google ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kullandığı ‘Trafik Yoğunluğu Bilgisi’ sistemini de Kent Rehberi’ne eklediklerini belirten Metin Memiş, “Manisa Büyükşehir Belediyesi sitesi Kent Rehberi üzerinden açılan sistemimizde Trafik Lambası simgesine tıklayarak Manisa’nın merkez ve ilçeleri dahil olmak üzere trafik bilgilerine ulaşabiliyoruz. Sitemizde anlık ve canlı olarak 5 dakikada bir yenileyerek güncel halde tutuluyor” diye konuştu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş toplantının sonunda mahalle muhtarları, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri Kent Rehberi ile ilgili sorularını da yanıtladı.

Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk da Sarıgöl Belediyesi olarak uygulamadan ciddi anlamda faydalanacaklarını belirterek, “Manisa Büyükşehir Belediyemiz Bilgi İşlem anlamında ve numarataj anlamında çok ciddi çalışmalar yaptı. Diğer kurumlarımızın ve mahalle muhtarlarımızın da bu uygulamayı rahatlıkla kullanabileceklerini düşünüyorum. Bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.