Sarı Mehmet'in en zor günleri

Sarı Mehmet'in en zor günleri

Mehmet Aktan, kendisine uzanacak bir el bekliyor haklı olarak. Futbolu bıraktıktan sonra bir süre sonra nakliyat ambarında hem hamallık hem de şoförlük yapan Mehmet Aktan, bugünler de yine işsiz kaldı

40'IN ÜZERİNDE MİLLİ OLDU

Konya'nın yetiştirdiği, Türk futbolunun en önemli oyuncularından birisi olan “Sarı Mehmet” lakaplı Mehmet Aktan geçim sıkıntısı geçiyor. Futbol yaşamında 40'ın üzerinde A Milli takım formasını giyen, Konyaspor, Ankaragücü ve Galatasaray'da top koşturan Mehmet Aktan, deyim yerindeyse, eski günlerini mumla arıyor.  Çektiği bunca sıkıntılar bir tarafa, iyi gününde etrafında pervane olanların, bugün kendisini aramamaları Ankaralıların “Konyalı Mehmet” Konyalıların da “Sarı Mehmet” lakabı ile tanıdığı Mehmet Aktan'ı geçim sıkıntısından daha çok yaralıyor.

Futbol oynarken büyük bir rahatsızlık geçirdikten sonra, elinde avucunda ne varsa, tedavisi için harcayan ve bugüne kadar hala belini doğrultamayan Mehmet Aktan, kendisine uzanacak bir el bekliyor haklı olarak. Futbolu bıraktıktan sonra bir süre sonra nakliyat ambarında hem hamallık hem de şoförlük yapan Mehmet Aktan, bugünler de yine işsiz kaldı.

Ankaragücü'nde Erman Toroğlu, Müjdat Yalman, Adnan Sezgin, İsmail Dilber, Köksal Mesçi, Ali Osman Renklibay gibi, Galatasaray'da ise Çilli Mehmet, Büyük Mehmet Oğuz, Fatih Terim, Gökmen Özdanak, A Milli takımda ise Cemil Turan, Ziya Şengül, Metin Kurt, Mesut Şen, Yasin Özdanak, Zekeriya Alp, Yusuf Tunaoğlu gibi, Türk futboluna damga vurmuş oyuncularla başarıdan başarıya koşan “Sarı Mehmet” lakaplı Mehmet Aktan, “dünya'ya yeniden gelsem yine futbolcu olmayı çok isterdim, ama   hayatıma da daha çok dikkat ederdim” diyerek, bir bakıma özeleştiri yaptı.

Futbolda inanılmaz paraların döndüğünü ve rakamları teleffuz etmekte zorlandığını söyleyen Mehmet Aktan, bazı arkadaşlarının kendisine, “şimdi futbol oynamış olsaydın, kamyonla para kazanırdın” dediklerini hatırlatarak, “dünyaya erken gelmişiz” şeklinde konuştu.

Emekli olmasına rağmen, geçim sıkıntısı çektiğini ifade eden Mehmet Aktan, hayat şartlarının zorluğundan bahsederken, sobalı evde yaşaması nedeniyle, özellikle kış aylarında odun ve kömür fiyatlarının ikiye katlanmasının kendisini zor durumda bıraktığını belirterek, fakir fukaranın geçiminin çok zor olduğunu söyledi.

KONYASPOR'U BAŞARILI BULUYOR

Geçim sıkıntısı nedeniyle bir ara futboldan iyice koptuğunu, kuralları bile bilmeyecek kadar futboldan uzaklaştığını söyleyen Mehmet Aktan, şimdiki başkan Hilmi Kulluk'un eski futbolcularla ilgili önemli bir adım atarak, kendilerine passolig çıkardığını ve şeref tribününden kendilerine koltuk tahsis ettiğini bildirdi. Kulluk ailesinin Konya için son derece önemli bir aile olduğunun altını çizen Mehmet Aktan, “Kulluk ailesini bilirim. Özellikle Yılmaz Kulluk Başkanının bu şehre yaptığı hizmetleri unutmam. Ben Ankaragücü'ne gittiğim yıl yanlış hatırlamıyorsam Yılmaz Kulluk  Konya Belediye Başkanı olmuştu. Kendisine yakından tanır bilirim. Güzel insandı, Allah rahmet eylesin.  Kulluk ailesi bu şehre hizmet etmiştir. Hilmi Kulluk'u pek bilmem, ama Mümtaz Kulluk'u tanırım. Hayırsever insanlar. Konya'da futbolla ilgilenen herkes Hilmi Kulluk'la ilgili çok güzel şeyler söylüyor. Ben de aynı şeyleri söylüyorum. Bugüne kadar bu kulüpte görev yapmış hiçbir başkan eski futbolcularla ilgili bir şey yapmadı. Ama, Hilmi Kulluk, bize değer verdi ve passolig çıkardı.  Ben 40'ın üzerinde Milli formayı giymiş bir oyuncu olarak, Konya'da oynanan milli maçlarda maça giremedim. Fatih Terim benim Galatasaray'dan takım arkadaşım, milli takımın kulübesinde teknik direktör, ben ise seyirci bile değilim. Maça giremiyorum. Kendinizi benim yerime koyun, siz olsanız küsmezmisiniz? Ama, Hilmi Kulluk sağolsun, bize değer verdi, Allah ondan razı olsun." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum