Sarayönü İHL'den 3 proje, TÜBİTAK'ta

Sarayönü İHL'den 3 proje, TÜBİTAK'ta

TÜBİTAK 43. Ortaöğretim Araştırma Projeleri yarışmasında Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesinin (İHL) 3 projesi ön elemeyi geçti.

TÜBİTAK 43. Ortaöğretim Araştırma Projeleri yarışmasında Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesinin (İHL) 3 projesi ön elemeyi geçti.
     Hazırladığı 4 projeden 3'ü ön elemeyi geçen Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi, ön eleme sonuçlarına göre üç projesi ile Antalya bölge yarışmasına katılacak.
     Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Geliştirme Kulübü tarafından hazırlanan projelerin ilkinde, okul öğrencilerinden Merve Torlak ve Sümeyye Uçar yarışmaya, ''İlköğretim 2. Kademe Öğrencilerinin Matematik Dersine İlişkin Tutumlarının İncelenmesi Projesi'' ile Matematik dalında katılacak.
     İkinci projede yine okul öğrencilerinden Zehra Bayraktar ve Betül Öcal, ''Lise Son Sınıf Öğrencilerinin Geleceğe İlişkin Beklentileri'' isimli projesiyle yarışmaya Sosyoloji dalında katılacak.
     Üçüncü projede ise Recep Yıldırım, ''1999 Yılından Önceki ve Sonraki Dönemlerde İmam Hatip Liselerinden Mezun Olan Öğrencilerin Profilindeki Değişim Projesiyle'' yarışmaya sosyoloji dalında katılacak. Projelerin hazırlanmasında büyük çaba sarf eden okul öğretmenlerinden Sümeyra Akkaş ise bu süreçte öğrencilerinin danışmanlığını yapacak.
     Ön eleme sonuçlarının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman ve Şube Müdürü İsmail Özkan ise Anadolu İmam Hatip Lisesine ziyarette bulunarak öğrencileri ve öğretmenleri bu başarılarından dolayı tebrik etti.
     Kabul gören projeler hakkında açıklamada bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Çakmak ise konuşmasında, ''Araştırma projeleri yarışmasına katılımdaki amacımız; öğrencilerimizle ilimin ışığında çeşitli çalışmalar yaparak toplumunu tanıyan, toplum sorunlarına duyarlı, faydalı bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmaktır'' dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.