Şanlıurfa'dan Ak Parti'ye 'İkinci Bir Ceket Vakıası' Yaşanması Uyarısı

Şanlıurfa'dan Ak Parti'ye 'İkinci Bir Ceket Vakıası' Yaşanması Uyarısı

Şanlıurfa'da AK Parti'nin, büyükşehir belediyesine istifa eden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’i aday göstereceği söylentileri, mevcut belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yandaşlarını bugün yine sokağa döktü.

Şanlıurfa'da AK Parti'nin, büyükşehir belediyesine istifa eden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’i aday göstereceği söylentileri, mevcut belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yandaşlarını bugün yine sokağa döktü. Şanlıurfalılar, AK Parti'yi; ikinci bir ceket vakıası yaşanmaması için uyardı.

Bugün öğle saatlerinde mevcut Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın destekçileri olduğu öne sürülen bir grup vatandaş Topçumeydanı’nda miting yaptı. Yoğun br kalabalığın katıldığı mitingde sık sık; ‘ithal başkan istemiyoruz’ sloganları atıldı. Burada yapılan konuşmalarda Şanlıurfalı bir ismin aday gösterilmesi istendi. Konuşmaların ardından pankart ve afişler eşliğinde yürüyüşe geçen grup, belediye binası önüne kadar yürüdü. Polis ise olası taşkınlıklara karşı güvenlik önlemi aldı.

Sürekli slogan atan grup, hükümeti ikinci ceket krizine karşı uyardı. Ceketlerini havaya fırlatan grup, 'Mesele ahmet, mehmet meselesi değil, memleket meselesi’, ‘AK Parti'ye gönül verdiysek, yanlış mı yaptık?’, ‘Urfa’ya Urfalı aday’, ‘Urfa’da adam mı kalmadı’, ‘Sayın bakan bağrımıza bastık, damarımıza basma’, 'Vekiller Maraş’a’ ve ‘Büyük Usta adaletini göster’ şeklinde pankart taşıdı. Davullu, zurnalı eylem daha sonra sessiz bir şekilde sona erdi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.