Şanlıurfa, 2023 Hedefine Kilitlendi

Şanlıurfa, 2023 Hedefine Kilitlendi

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası(ŞUTSO) öncülüğünde gerçekleşen STK Yönetim Kurulları İstişare Toplantısı'nda 2023 hedefleri ele alındı. ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ertekin’in öncülüğünde Şanlıurfa’nın ekonomik problemleri...

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası(ŞUTSO) öncülüğünde gerçekleşen STK Yönetim Kurulları İstişare Toplantısı'nda 2023 hedefleri ele alındı.

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ertekin’in öncülüğünde Şanlıurfa’nın ekonomik problemleri ve sektörel sorunların tartışıldığı "STK Yönetim Kurulları İstişare Toplantıları’nın üçüncüsü gerçekleşti. ŞUTSO Göbeklitepe Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Ticaret Odası ve Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda 2023 hedefleri ele alındı. Toplantıda ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, 2023 yılındaki kişi başı 25 bin dolar milli gelir hedefi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Ertekin sunumunda, Şanlıurfa potansiyelinin sadece yüzde 50’si kullanılsa dahi, 25 bin dolar milli gelir hedefine ulaşılabileceğini hatta yaklaşık yüzde 15 oranında geçebileceğini vurguladı.

Başkan Ertekin, "Öncelikle ilimizin mevcut potansiyellerinin ön plana çıkarılmasına yönelik çalışmalar yapmamız gerekiyor, hatta GAP idaresinin planladığı sulama projelerini planlanan tarihte hayata geçirebilmek için çaba sarf edersek ilimiz için çok önemli bir iş başarmış olacağız. İlimizin kalkınmasına yönelik yapacağımız en önemli çalışmalardan biri olan bu projelerin tamamlanması için projelerin takipçisi olmak, lobi faaliyetleri yapmak ve ortak amaç etrafında birleşmek zorundayız, ilimizi hak ettiği yere gelmesi için tüm Şanlıurfalıların çalışmasına, gayretine fikrine ve aklına ihtiyacımız var." dedi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ise kentin gelişimi için tüm organizasyonlara destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Ertekin’e sunumu için teşekkür eden Kaya, Urfa’nın böyle büyük bir potansiyele sahip olduğunu görmek moral kaynağı olduğunu dile getirdi. "2023 yılındaki kişi başı 25 bin dolar milli gelir hedefine ulaşabiliriz. Bu hedefler ulaşılamaz hedefler değil yeter ki iyi niyetli olalım, birlikte iş birliğiyle hareket edelim." diyen Kaya şöyle devam etti: "Sunumda da bahsedildiği gibi ürün desenini değişirsek bu hedefe daha kolay ulaşabiliriz. Bu konuda çiftçimize öncülük yaparak, örnek olabilecek projeler üretmemiz ve bu projeleri hayata geçirmemiz lazım, çünkü çiftçilerimiz, ancak gördükten sonra uygulamaya geçiyor. Aksi takdirde ne kadar çalışırsak çalışalım çiftçiyi ürün desenini değiştirmesi noktasında ikna etmemiz zor olur."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.