Şandır: Suriye'ye Müdahale Sorunu Çözmez Daha Da Derinleştirir

Şandır: Suriye'ye Müdahale Sorunu Çözmez Daha Da Derinleştirir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Suriye'ye yapılacak askeri müdahalenin sorunu çözmeyeceği gibi daha da derinleştireceğini belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Suriye'ye yapılacak askeri müdahalenin sorunu çözmeyeceği gibi daha da derinleştireceğini belirtti.

Mersin'de katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Şandır, akan kanın bir an önce durdurulması için başta BM olmak üzere tüm medeni dünyaya, insanlığa büyük görevler düştüğünü kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bu konuda insani görevini yerine getirdiğini ifade eden Şandır, ancak hükümetin ülkeyi sıkıntıya sokacak tek başına bir eyleme geçmesi ve müdahalede bulunarak bir takım taahhütlerin altına girmesinin doğru olmayacağını söyledi.

Bunu kabullenemeyeceklerini vurgulayan Şandır, " Suriye'de yaşanan hadiselerin müsebbiplerini şiddetle kınıyoruz. Ancak ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını korumak için hükümete büyük sorumluluklar düştüğünü, dikkatli olması gerektiğini ve bu güne kadar uyguladığı politikalarla sonuç alamadığını artık idrak etmesi gerektiğini, politikalarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini de ısrarla ifade ediyoruz." diye konuştu.

Suriye'ye yapılacak askeri müdahalenin doğru olup olmayacağı şeklindeki soruya Şandır, "Bu güne kadar bölgeye, Ortadoğu bölgesindeki her türlü olaya, bu bölge dışından yapılan müdahale sorunu büyütmüştür." şeklinde cevap verdi. Müdahalenin sorunu çözmeyeceğini daha çok derinleştireceğini düşündüklerini anlatan Şandır şöyle devam etti: "Ama bu akan kan durmalıdır. Bütün dünya bu olaya karşı bir ortak tavrın içerisinde durarak, ortak mesajlar vererek Suriye'de çarpışan tarafları caydırması ve bu akan kanı durdurmasının daha doğru buluyoruz. Diplomasinin daha tüm imkanları bitmiş değildir. Ama küresel dünyayı, BM'yi göreve davet ediyorum. Türkiye tek başına bu konuda kendini öne atarak ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını tehlikeye düşürecek bir eylemin içinde, bir politikanın içerisinde olmaması gerektiği kanaatindeyiz."
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.