Sancak, Davutoğlu ile fotoğraf çekinememiş!

Sancak, Davutoğlu ile fotoğraf çekinememiş!

Tarih 28 Mayıs 2015. Yer Siirt. Şehir AK Parti’nin mitingi için hazırlık içinde. AK Parti temsilcilerinin yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu dört gözle bekleyen bir isim daha var. Elindeki bütün medya gücüyle AK Parti’yi destekleyen medya patronu Ethem

Başkanlık Sistemi’ üzerine yaptığı konuşmada Karadeniz halkını övmek için kullandığı ”Kayserililer para yoksa gitmezler veya Konyalılar gibi 360 derece dönmezler” sözleri ile Konyalılar’ın tepkisini çeken Star Gazetesi, Kanal 24, SKY 360 Televizyonları ile Akşam, Güneş gazetelerinin sahibi olan Ethem Sancak’a Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kırgın olduğu kulislerde konuşuluyor.

Bu iddiayı mayıs ayında Siirt’te gerçekleşen Ak Parti mitinginde yaşanan bir olayın kuvvetlendirdiği konuşuluyor. Elindeki bütün medya gücüyle AK Parti’yi destekleyen medya patronu Ethem Sancak’ın Siirt mitingini Akşam Gazetesi’nde manşet yapmayı planladığı ve manşet fotoğrafında Başbakan Davutoğlu ile aynı karede bulunduğu bir resmi kullanmayı planladığı iddia edildi. 

Başbakan Davutoğlu Siirt’e geldiğinde danışmanları vasıtasıyla Sancak’ın ‘beraber fotoğraf’ talebi iletilmesine rağmen Sancak’a “Davutoğlu beraber fotoğraf çektirmeyi uygun görmedi” cevabı verilir. Başbakanlığa yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Davutoğlu, seçim öncesinde Ethem Sancak’ın sarf ettiği “Erdoğan’ın dürüstlüğünü, yiğitliğini gördüm, gördükçe aşık oldum. Doğrusu solculuk dönemimde Mevlana ile Şems’in arasındaki aşka anlam veremiyordum.

Tanıdıktan sonra gördüm ki, böyle bir ilahi aşk iki erkek arasında olabiliyor” sözlerinin kendilerine zarar verdiği görüşünde. Fotoğraf karesinin verilmemesinde ikinci nedenin ise Sancak’ın seçim öncesi Rizeli Recep Tayyip Erdoğan’ı övmek için “Karadenizliler bir şeye inandılar mı sonuna kadar giderler. Kayserililer para yoksa gitmezler. Veya Konyalılar gibi 360 derece dönmezler” sözü olduğu iddia edildi. Ankara kulislerine göre, Davutoğlu’nun Sancak’tan uzak durmasının bir başka nedeni, Siirtli işadamının “döneklik” anlamında Konyalılara atfettiği “360 derece döndükleri” şeklindeki sözleri.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.