Sanayiciler seferber oldu 

Sanayiciler seferber oldu 

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, deprem bölgesine yardımların devam ettiğini belirterek, “Odamızın da destekleriyle kurulacak konteyner kent, 900 konteynerden oluşacak. İlk etaba konteynerler yerleştirilmeye başlandı” dedi. 

Konya Sanayi Odası’nın Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen Konyalı sanayicilerin depremin yaralarını sarmak için seferber olduğunun altını çizerek, tüm sanayicilere ve meclis üyelerine teşekkür etti. 

Meclis Başkanı Memiş Kütükcü’nün başkanlığında yapılan toplantıda, Mustafa Büyükeğen, odanın ve Konya OSB’nin deprem bölgesine yönelik yaptığı ve yapacağı çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. 

47 TIR YARDIM ULAŞTIRILDI

İki kurumun deprem bölgesine 47 TIR insani ve teknik malzeme gönderdiğini söyleyen Başkan Büyükeğen, “İlk etapta bölgeye; o günün ihtiyaçları doğrultusunda temel gıda, su, battaniye, kışlık kıyafet, ısıtıcı, jeneratör, yatak, yastık, seyyar tuvalet gibi malzemelerden oluşan 47 TIR insanı ve teknik yardım malzemesi gönderdik. Sanayicilerimizin gönderdiği çok sayıda yardımı da koordine ettik. Yine Konya OSB’mizin acil müdahale aracı, katı atık toplama aracı, itfaiye aracı ve kamyonetlerinden oluşan 7 aracı bölgeye gönderildi. Ayrıca Adıyaman OSB’nin alt yapısının tekrar ayağa kaldırılması için 4 teknik personelimizi görevlendirdik” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Konya iş dünyası ve ilçe belediyelerinin ortak girişimi ile Hatay’a bir konteyner kent kurulduğunu ifade eden Başkan Büyükeğen, burada 900 konteynerin yer alacağını söyledi. AFAD ile koordineli bir çalışma yürütüldüğünü belirten Büyükeğen, şunları söyledi: “Odamızın da destekleriyle kurulacak konteyner kent, 900 konteynerden oluşacak. İlk etaba konteynerler yerleştirilmeye başlandı. Hatay’a göndereceğimiz konteynerlerin önemli bir kısmı Konya OSB’mizde, meclis üyemiz Mehmet Ali Acar beyin tahsis ettiği fabrikada üretilecek. Konteynerlerin üretimi başladı.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.