Sanatsız yaşam olmaz

Sanatsız yaşam olmaz
Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen ‘KISA-CA Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali ’ yönetmen Ertem Göreç ve usta oyuncu Salih Güney’in onur konuğu olduğu törenle açıldı

Festivale aralarında Rusya, İran, İtalya, Bangladeş  ve Hindistan’ın da aralarında bulunduğu yurtiçi ve yurtdışından 300 yakın kısa filmin başvurusu alındı ve ön değerlendirmeden geçen 57 film jürinin değerlendirmesine girmeye hak kazandı. Jüri tarafından animasyon, belgesel, kurmaca ve deneysel dalda değerlendirilecek filmlerden dereceye girenler ödüllendirilecek.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen festivalin açılışına Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can, aralarında ünlü yönetmen Osman Sınav ve oyuncu İpek Tuzcuoğlu’nun da bulunduğu jüri üyeleri, sanatçılar, yönetmenler, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Festival, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Şenol Çöm’ün yönetmenliğini yaptığı KISA-Ca teaser ve Prof. Dr. Aytekin Can’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Oxfordlu Ziyaretçi Gertrude Bell’ filminin gösterimiyle başladı.

300’E YAKIN FİLM BAŞVURUSU OLDU

Festivalin açılışında söz alan Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, “Festivalimiz artık çok değişik ülkelerden gelen filmlerle 6 yıldır uluslar arası düzeyde düzenleniyor. Festivalimize bu yıl ulusal ve uluslar arası alanda 300’e yakın film başvurusu oldu. Ön elemeden geçen 57 film jüri değerlendirmesine girmeye hak kazandı. Jüri üyelerimiz de bugün çok yoğun bir şekilde filmleri değerlendirmeye başladılar. 4 ana kategoride değerlendirilen filmler ödüllerine alacak. Bizleri bu festivalde yalnız bırakmayan tüm sanatçılarımıza, öğretim üyelerimize, jürimize, sinemaseverlere ve öğrencilerimize keyifli bir festival diliyorum” dedi. Açılış konuşmasının ardından festivalin onur konukları olan Türk sinemasının ünlü yönetmenlerinden Ertem Göreç ve Türk sinemasının usta oyuncularından Salih Güney’e 15. KISA-CA Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali’nin onur ödülü olan ‘Selçuk Üniversitesi Sanata ve Bilime Saygı Heykelciği protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Ödüllerini alan sanatçılar heyecanlarını katılımcılarla paylaştılar. 

SEYİRCİYİ ASLA KÜÇÜMSEMEYİN

Alkışlarla sahnede ödülünü alan Salih Güney, “Aranızda olmaktan çok mutluyum. Böylesine güzel bir üniversitede sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Gerçekten dünya üniversiteleri arasında ilk 500’e girmeyi zorlayan bir üniversiteden böyle bir ödül almak beni çok onurlandırdı. Çok teşekkür ederim. 15 yıldır başarıyla devam ettirilen bu etkinliği gerçekleştiren tüm ekibi tebrik ediyorum. Sanat vücudumuzdaki kan gibidir dışarıdan görünmez ama onsuz da yaşam olmaz. Bunun için her zaman savaşmaya hazırım.”diye konuştu. Ertem Göreç ise, “Sinemayı sevenler ve sinemayı yapanlar bu iki unsur olmazsa sinema meydan gelmez. Ama bence sinemayı sevenler olmazsa sinema olmaz. Seyircisiz sinema yapılamaz. 84 yaşındayım artık film falan çekemem ama gençlere şunu söylemek istiyorum. Bilmediğiniz bir konuya asla girmeyin. Seyirciyi küçümsemeyin. Seyircisiz sinema yapılamayacağını unutmayın.” dedi. Festivalin açılış töreninden sonra İletişim Fakültesi Sergi Salonu’nda ‘Ertem Göreç, Salih Güney ve Şerif Sezer Film Afişleri Sergisi’nin açılışı yapıldı. Koleksiyoner Vadullah Taş’ın arşivinden hazırlanan sergide Ertem Göreç ve Salih Güney afişlerini imzalarken aynı zamanda öğrencilerle de hatıra fotoğrafı çekindiler. Festivalde, 2 gün boyunca jüri üyeleri animasyon, belgesel, kurmaca ve deneysel dalda değerlendirmelerini yapacak ve dereceye giren filmler ödüllendirilecek. Aynı zamanda Süleyman Demirel Kültür Merkezi salonlarında film gösterimlerinin yanı sıra festival kapsamında çeşitli etkinlikler de gerçekleştirilecek.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.