Sanatçılar Antalya'ya Gelmeye Başladı

Sanatçılar Antalya'ya Gelmeye Başladı

51. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin konukları ve sanatçılar Antalya'ya gelmeye başladı.     Antalya Havalimanı'na gelen uçaktan inenler iç hatlar terminalinde festival görevlilerince karşılandı. Genç oyunculardan...

51. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin konukları ve sanatçılar Antalya'ya gelmeye başladı.

    Antalya Havalimanı'na gelen uçaktan inenler iç hatlar terminalinde festival görevlilerince karşılandı. Genç oyunculardan Vildan Atasever çıkışta zafer işareti yaparken, İlyas Salman sansürle ilgili konuştu, Süleyman Turan ise yaşanan çatışmalarla ilgili yapılan sağduyu mesajlarına katıldığını söyledi.

    Türk sinemasının en uzun soluklu festivali Altın Portakal bu geceki açılış töreni ile başlayacak. Bu yıl 51'inci senesi kutlanacak olan festivale katılacak sanatçılar, jüri üyeleri, konuklar öğlen saatlerinden charter uçakla İstanbul'dan Antalya'ya geldi. İç hatlar terminalinde festival görevlilerinin karşıladığı sanatçılardan Vildan Atasever zafer işareti yaparak gazetecilerin önünden geçti. Merih Akalın, Antalya'ya geldikleri ve halkla iç içe olacakları için mutluluğunu ifade ederek "Yeni arkadaşlarımız ödül alacağı için çok mutluyuz. Sinema için çok güzel bir aktivite." dedi.

    Festivallere aşina bir isim olduğunu ifade eden İlyas Salman, "Buraya şov yapmaya gelmedim. Gürcistan'da çektiğim bir film var. Onun açılış filmi olarak gösterilmesi benim için önemli. Onun dışında Türk sinema emekçilerinin son yılda çektikleri ya da ızdırapları o karelerde izlemeye geldim açıkçası." dedi. Salman, bu yıl yaşanan sansür tartışmasıyla ilgili de "Yasakların olduğu hiçbir yerde ben insanlığın olacağını zannetmiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

    Altın Portakal için "Türk sinemasının kalbinin attığı yer." ifadesini kullanan Süleyman Turan da, "Biz de o atışların ritmine uyup buradayız. Büyük bir keyifle, heyecanla, her sene olabildiğince geliyoruz. Genç arkadaşların heyecanlarına ortak oluyoruz. Kimileri çok büyük keyifle ayrılıyor, kimileri biraz buruk ama 'bir daha ki sefere' diyorlar. Biz de giderek ivme kazanan, çok kocaman adımlar atan festivalin çok sıkı ve fedakar takipçileriyiz. Bundan sonra çok daha katlana katlana büyür." diye konuştu. Turan, son günlerde yurt genelinde yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili yapılan sağduyu çağrılarına katıldığını da sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.