Sanatçı Yaşar Güner'in cenazesi toprağa verildi

Sanatçı Yaşar Güner'in cenazesi toprağa verildi

Tiyatro ve sinema sanatçısı Yaşar Güner'in (70) cenazesi İstanbul'da toprağa verildi.

Kalp krizi nedeniyle vefat eden Güner için Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Güner'in eşi Neşe Yulaç, kardeşleri Orhan ve Server Güner ile ablası Ayten Açıksözlü, cenaze töreni öncesinde taziyeleri kabul etti.

Törene, Zeki Alasya, Mehmet Aslantuğ, Gani Rüzgar Şavata, Ekrem Erkek, Deniz Türkali'nin de aralarında bulunduğu sanatçı dostları katıldı. Törene katılanların bazılarının sanatçının kırmızı şalla örtülü, üzerinde fotoğrafının bulunduğu tabutuna sarılarak, ağladığı görüldü.

Yaşar Güner'in eşi Neşe Yulaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin çok üzgün olduğunu belirterek, 'Hiç boş durmayan bir insandı, çalışırdı, yazardı, üretirdi. Son günlerinde de yazıyordu. Oyunları bu sene sahneye konacaktı' dedi.

Güner'in genç tiyatroculara her zaman destek olduğunu anlatan Yulaç, eşinin eserlerini gençlerin oynayacağını söyledi. Yulaç, 'O, sanat dünyasının son zamanlardaki kayıplardan dolayı çok üzgündü. O, 'Ne acımasız bir vefat yılı, bütün sevdiklerimi kaybettim' diyordu. Son olarak da kendi gitti' diye konuştu.

Sinema oyuncusu Zeki Alasya, bu tarz durumlarda bir şey söylenemeyeceğini, son dönemlerde hayatını kaybedenlerin kendisinin yakın arkadaşları olduğunu kaydetti.

Meslektaşlarının birer-ikişer vefat ettiğini dile getiren Alasya, 'Yaşar, gerçek bir emekçi, sanat ehli, dost ve sevdiğim kardeşimdi. Kıymetli, canımız, ciğerimiz olan insanlar azalıyor. Yakınlarının ve Türk tiyatrosunun başı sağ olsun' ifadelerini kullandı.

Sinema oyuncusu ve yönetmen Gani Rüzgar Şavata, 20 yıldır sinema dünyasının içinde bulunduğunu, çok sayıda cenaze törenine katıldığını ifade ederek, duygularını 'Bu törenlerde hemen hemen bütün tabutları omuzladım ancak Yaşar ağabeyimin cenazesi bana çok ağır geldi. Bu ölüm beni derinden üzdü. O, bana senaryo yazmayı öğretti. Türkiye'de Kürtçe çekilen ilk sinema filmi 'Sınır'ı beraber yazıp, yönettik. Ondan öğreneceğim daha çok şeyler vardı. Şu an Gani Rüzgar Şavata sinemada varsa Yaşar Güner sebep olmuştur. Zamansız gitti' sözleriyle dile getirdi.

Yaşar Güner, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Teşvikiye Camisi'nden alkışlarla uğurlandı. Güner'in cenazesi Yeni Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.