Sanatçı Reha Bilir'den Sille'ye sanat sarayı

Sanatçı Reha Bilir'den Sille'ye sanat sarayı

Fotoğraf sanatçısı Reha Bilir, Konya'nın Sille Mahallesi'nde çeşitli sanatsal faaliyetlerin öğretilip uygulanabileceği Sille Sanat Sarayı'nı yakın zamanda hizmete açacağını söyledi

Fotoğraf sanatçısı Reha Bilir, Konya'nın Sille Mahallesi'nde çeşitli sanatsal faaliyetlerin öğretilip uygulanabileceği Sille Sanat Sarayı'nı yakın zamanda hizmete açacağını söyledi.
Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Reha Bilir, yapacakları Sille Sanat Sarayı'yla İç Anadolu'da sanatın kalbinin Konya'da atmasını planladıklarını belirterek, "Benim amacım bir çok sanatçının yetiştiği ancak kimsenin bilmediği Konya'da sanatın var olduğunu ve Konya'dan da ünlü sanatçıların çıkabileceğini göstermek. Kuracağımız bu Sanat Sarayı'nda başta fotoğraf sanatı olmak üzere birçok sanat dalında eğitim, atölye ve sergi çalışmaları yapılacak. Dünyaca ünlü sanatçıları getirip insanlarla buluşturacağız. İlk programımız ise Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nda eğitim gören zihinsel engelli çocuklarla olacak. Konya'ya gelecek olan çocuklarla atölye ve fotoğraf çalışmaları yapacak, Konya'nın doğal güzelliklerini gezerek fotoğraflayacağız" dedi.
Sanat Sarayı kapsamında yılda birkaç kez ulusal ve uluslararası boyutta yarışmalar yapmayı planladıklarını da dile getiren Reha Bilir, Konya'yı bir sanat merkezi haline getirmek için her türlü çalışmayı yapacaklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.