‘Sanat insanın niteliğini artırır’
Emekliliğinden sonra müziğe yönelen Göçmen hayatının her döneminde müziğin olması ve nota bilgisi sayesinde 24 yıldır bu sanatı sürdürüyor. Küçük bir işletme olarak bu işe başlayan Göçmen, zamanla repertuarında ki aletleri çeşitlendirerek bu iş yerinin büyümesi, bununla birlikte alet tamiri, ürün satışı ve öğrencilere kurs verme imkanına erişti. Mesleğine olan sevgisinden bahseden Göçmen, "Ölü bir bağlamayı tamir etmek bana çok büyük keyif verir. Bu iş benim için sadece maddiyat amaçlı değil, kendime ayırdığım terapi yöntemi oldu. Sadece mesleki açıdan değil zamanla kendimi de geliştirerek edindiğim hobi oldu. Bu vesileyle birçok ünlü isimi tanıma fırsatı buldum. Hemen hemen bütün yerel sanatçıları ve TRT’nin birçok sanatçısıyla ahbaplık kurdum" dedi.
KÖTÜ İNSANLARIN TÜRKÜSÜ YOKTUR
Müzikle uğraşan insanlar kötü olamayacağından bahseden Göçmen, müziğin insanı kötülükten men edeceğini, müziğin evrensel olduğunu ve ruh sağlığına iyi geldiğini belirtti. Göçmen; “Eğer gençlere klasik Türk müziği dinletip, onun güzelliğini fark ettirseler, yeni nesil müzikler ile klasik Türk müziğinin anlatmak istediğini anlasalar, gençlerimiz bu müziklere sahip çıkacaktır ve unutulmasının önüne geçeceklerdir" diye konuştu.
RUH SAĞLIĞINIZA DESTEK VERİR
Müziğin yararlarından bahseden Göçmen, "Güzel sanatlar insanı insan yapan unsurdur. Bu sanatlar insanın kalitesini artırır, bununla birlikte ürün kalitesi de artar. Müzik insana sabırlı olmayı öğretir çünkü müzik aleti öğrenmek, bu alet bozulunca onu tamir etmek çok zordur, bu işte sabır ister. Bir resme bakarsınız ama ağlayamazsınız veya bir şiir okurken sürekli okumazsınız ama bir müzik parçasını dinlerken ağlayabilirsiniz ve devamlı olarak onu dinlemek istersiniz çünkü o müziğin sizin ruh sağlığınızı dinlendireceğini bilirsiniz. Güzel sanatları sevmeyen ise insan ahlak kurallarını da hiçe sayar" ifadelerini kullandı. Yeni nesil müziklerin bozulmadığını iddia eden Göçmen, bu müziklerin geçirdiği değişimleri sürdürülebilir yeni müzik için gerekli olduğunu, ama klasik türk müziğinin sürdürülme gibi bir kaygısı olmadığından bu tür tartışmalardan etkilenmediğini bu yüzden de hiçbir zaman eskimeyeceğini söyledi.
İBRAHİM BÜYÜKEKEN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.