Samsun'daki İnternet Haber Siteleri Dernekleşti

Samsun'daki İnternet Haber Siteleri Dernekleşti

Samsun'da internet medyası ve internet ortamında yayın yapan haber siteleri ile çalışanlarını bir araya getirmek ve statü kazandırmak amacıyla İnternet Medyası ve Çalışanları Derneği (e medyaDer) kuruldu. Haber362, kapsamhaber, haberefor,...

Samsun'da internet medyası ve internet ortamında yayın yapan haber siteleri ile çalışanlarını bir araya getirmek ve statü kazandırmak amacıyla İnternet Medyası ve Çalışanları Derneği (e medyaDer) kuruldu.

Haber362, kapsamhaber, haberefor, karizmahaber, karadenizanaliz, yörüngehaber.com, özelhaberim.com gibi haber siteleri ile internet medyasında çalışanları bünyesine alan 'e medyaDer' yeni yönetim kurulu Samsun'da internet medyası ve internet ortamında yayın yapan tüm medya kuruluşlarını bir çatı altında toplamayı hedefliyor. Özellikle Samsun'da internet medyası alanında belirli bir düzey ve statü belirlenmesi amacıyla hareket edecek olan derneğin amaçlarından söz eden e medyaDer'in başkanlığını Coşkun Özbek, yönetim kurulu üyeleri ise Ramazan Çağlar, Aydın Tomakin, Mehmet Köse, Muhammed Ali Sarı, Tolga Birgücü, Fatih Uncu, İrfan Ermiş'ten oluştu.

"İnternetin yaygınlaşması ve internet gazeteciliğinin bir yasasının olmaması bu alanda kirliliklere ve enflasyona yol açtı. İnternet haberciliğinin basın meslek ilkeleri doğrultusunda, kirlilikten uzak, basının kamu görevi de yaptığı anlayışını yaşama geçirerek yapılması, internet gazeteciliğinde referansların belirlenmesi ve gazetecilik yapmak isteyenlerin mesleği zedeleyenlerden ayrılması amacıyla çalışmalar yapmak için bir araya geldik." diyen Başkan Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlkemiz, dürüstlük, şeffaflık, bağımsız habercilik, seviye ve meslek kuruluşları ile meslek çalışanlarının haklarının savunulmasıdır. Bu amacı gerçekleştirirken, son gelişmeleri, yasa ve yönetmelikleri önce yerel, sonra bölgesel ve yaygın internet medya yayın organlarını da inceleyerek en doğru, en nitelikli habercilik yapan kuruluşlar haline gelebilmeyi de hedefliyoruz. Bunun için haber siteleri, internet medyası yönetici ve çalışanlarının da eğitimi, gelişmiş teknolojileri uygulamaları ve en önemlisi ekonomik anlamda gelişmelerini sağlamak, işsiz kalan medya mensuplarına olanaklar ölçüsünde sahip çıkmak, çalışma ve yaşama koşullarını geliştirmek de hedeflerimiz arasında."

Coşkun, basın meslek ilkelerini kabul eden ve uygulayan; dürüst, açık, şeffaf her internet medyası kuruluşunu derneklerine kabul edeceklerini dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.