Şampiyonluktan 17. sıraya düştü

Şampiyonluktan 17. sıraya düştü

Atiker Konyaspor’da sıralamadaki durum ve yönetimin transfer politikası ilerleyen haftalar için taraftarları tedirgin ediyor. 2 yıldır büyük başarılara alışan Atiker Konyaspor taraftarı bu sezon yaşananları kabullenmekte zorlanıyor

Son 2 sezondur yaşadığı başarılar ve aldığı kupalarla taraftarına büyük mutluluklar yaşatan Atiker Konyaspor bu sezon ise kümede kalma savaşı veriyor.  Taraftar yaşanan bu durumu kabullenmekte zorlanıyor.  Yeşil-beyazlı taraftarlar Gençlerbirliği karşısında oynanan futbol ve alınan sonuç sonrası yıkıldı. Atiker Konyaspor’un kümede kalma mücadelesi vermesi  tüm Konya’yı derinden yaralıyor.

KUPA İLE BAŞLADIĞI SEZONDA KÜMEDE KALMA MÜCADELESİ VERİYOR 

Sezona Süper Kupa zaferiyle başlayan Atiker Konyaspor, ligde hayal kırıklığı yaşatıyor. Son olarak 6 puanlık maçta Gençlerbirliği’ne mağlup olan ve düşme hattından kurtulamayan yeşil-beyazlı ekip, kalan haftalarda kümede kalma savaşı verecek.

Önceki sezonlarda daha ilk yarıya ulaşmadan 20 puan barajını geçen ve rekorlar kıran Atiker Konyaspor, bu sezon 19.hafta sonunda sadece 16 puan toplayabildi. Bir puan ortalamasının altında kalan temsilcimiz, 19 maçta sadece 4 kez kazanabildi. Kardemir Karabükspor’dan sonra Süper Lig’in de en az gol atan takımı olan Atiker Konyaspor, birçok istatistikte de son sıralarda yer alıyor.

ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Gençlerbirliği deplasmanında kaybeden Atiker Konyaspor’u çok daha zor bir fikstür bekliyor. Yeşil-beyazlı ekip  şampiyonluk kovalayan takımlar ile karşılaşacak. Atiker Konyaspor Pazar günü evinde Başakşehir ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip bu maçın ardından deplasmanda  Alanyaspor’a konuk olacak. Kartal bu maçların ardından sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak. Konyaspor’un bu maçlardan çıkaracağı puanlar kümede kalması adına belirleyici olacak.

TRANSFER İÇİN SON BİR GÜN

Atiker Konyaspor yönetimi ara transfer döneminin bitimine 1 gün kala golcü transferi yapamadı.  Karabükspor’dan takıma katılan Mustapha Yatabere de Gençlerbirliği maçında sakatlandı ve 2 ay sahalardan uzak kalacak. Kümede kalma mücadelesi veren Atiker Konyaspor’un şuanda santrafor mevkii oyuncusu bulunmuyor.

GÜNDEME GELENLERİN HİÇBİRİ OLMADI  

Atiker Konyaspor’da ikinci yarı öncesinde transferlerin kampa yetiştirilmesi bekleniyordu.  Ancak ligin 20. Haftası öncesinde halen gerekli transferler gerçekleşmedi. İsmi geçen oyuncular ise başka takımlara imza attı.  Yeşil-beyazlı ekibin yönetimi hangi futbolcuya el attıysa eli boş kaldı. Poko ve Demba Ba Göztepe ile anlaşırken Rodellega ise Trabzonda kalmayı tercih etti.  Yeşil-beyazlı yönetim son olarak Eto’o transferinden eli boş döndü   

FERHAT TÜRKOĞLU merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.