Şampiyon Durdanenin nakil sitemi

Şampiyon Durdanenin nakil sitemi

Elde etmiş olduğu Türkiye birincilikleri ile Konyanın Ereğli ilçesinde gurur kaynağı olan Durdane Kökbudak, beklediği naklin prosedür engeline takılmasına sitem etti

Ereğli bayan voleybol spor alt yapısında oynayan ve Atletizmde Ereğli’ye Türkiye üçüncülüğü başarısını kazandıran Durdane bundan beş yıl önce ayağındaki menüsküs yırtılmasından dolayı Tarsus Ömer Sayar Hastanesi’nde ameliyat olduğunu ve hayat dramının böylelikle başladığını ifade etti.
Ameliyat dönemini anlatan Durdane, “Bundan beş yıl önce idmanda geçirdiğim bir rahatsızlıkla Ereğli’de bulunan özel bir hastanede tedavi gördüm. Tedavimden bir süre sonra okul dönüşünde olduğum yere yığılarak yürüyemedim. Daha sonra ailem Tarsus Ömer Sayar Hastanesi’ne götürdü ve orada sadece bir röntgen raporu ile ameliyat edildim. Bundan iki yıl öncesinde ağrılarım şiddetlendi ve Konya’da özel bir hastaneye giderek ayağımdaki alt ve üst menüsküslerin alındığını ve bacağımda bulunan arterlerin alındığını öğrendim. Menüsküs naklinden başka çarem yokmuş ve olmazsa ayağımın kesileceğini öğrendim.” dedi.
Galatasaray yıldız voleybol takımında oynayan Ayşe Himmetoğlunun önceki gün vefatı üzerine ailesinin organ bağışı yapacağını duyan Kökbudak ailesi Himmetoğlu ailesi ile irtibata geçerek organ nakline ihtiyaçları olduğunu beyan ederek ailenin de onlara onay verdiği verilen bilgiler arasında. Fakat tüm ön görüşmelerin yapılmasına rağmen Sağlık bakanlığı tarafından onay çıkmamasına isyan eden aile, “Aile hekimlerimiz ve bazı milletvekilleri aracılığıyla yaptığımız görüşmeler sonucunda naklin gerçekleştirilemeyeceğini öğrendik. Milletvekillerimizde buna mevzuat böle dediler.” diye konuştu. Bakanlardan, başbakandan, cumhurbaşkanından yardım bekleyen aile, “Tüm umudumuz devlet büyüklerimiz. Biran önce isteğimize cevap versinler. Kızımı iyileştirsinler.” dedi. Kendisinin devlet büyüklerinden beklentisi sorulan Zeliha, “Bu işe el atsınlar, beni yoluna baş koyduğum voleybolcu kimliğime tekrar kavuştursunlar. En büyük arzum bu.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.