Samed'den, Baro Başkanlığı'na Seçilen Kerami Gürbüz'e Ziyaret

Samed'den, Baro Başkanlığı'na Seçilen Kerami Gürbüz'e Ziyaret

Samsun Memurlar Derneği (SAMED) yönetim kurulu üyeleri, Samsun Barosu Başkanlığı'na seçilen avukat Kerami Gürbüz’e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.Ziyarette Dernek Başkanı Muhsin Bayrak, Samsun Memurlar Derneği adına Gürbüz’ü tebrik...

Samsun Memurlar Derneği (SAMED) yönetim kurulu üyeleri, Samsun Barosu Başkanlığı'na seçilen avukat Kerami Gürbüz’e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Dernek Başkanı Muhsin Bayrak, Samsun Memurlar Derneği adına Gürbüz’ü tebrik ederek, başarı dileklerini iletti. “Bir ülkenin yapı taşlarını oluşturan en önemli olgu adalet olgusudur.” diyen Bayrak, adliye saraylarının ve mahkemelerinin girişlerinde Atatürk’e ithaf edilen ancak Hz. Ömer'e ait “Adalet Mülkün Temelidir” deyişinin yazılı olduğunu hatırlattı. SAMED Başkanı Bayrak konuşmasına şöyle devam etti: “Bu özlü sözle kastedilen ‘devletin veya düzenin esası adalettir’ bununla birlikte ‘mülk’ sözcüğünün gerçekte ifade ettiği şey ise yarattığı her şey Allah'ın mülküdür. Her cuma, imam hutbesini “Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayâsızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.” ayeti kerimesini okuyarak tamamlıyor. Bu da dinimizin adalete verdiği önemi ve adalet olgusunun Allah indindeki yerini açık ve net olarak belirtmektedir. Adaletin olmadığı hiçbir yerde ve ülkede toplumsal barış ortamı oluşmaz, refah ve huzur olamaz.” dedi. Adalet sisteminin en önemli unsurlarından bir diğerinin Avukatlık ve çatısı altında bir araya geldikleri “Baro” müessesi olduklarını hatırlatan Bayrak, “Anayasamıza göre kanunlar önünde herkes eşittir. Bunun yolu da hukuksal sorunlarla karşılaşıldığında kişisel hak ve özgürlüklere sahip çıkılabilmesinden geçmektedir. Vatandaşların hukuki temsilcileri de avukatlardır. Bunun için ‘Avukatlık’ ve ‘Baro’ olmazsa olmazdır. Çok önemli ve zor bir görev üstlenmiş bulunmaktasınız. Bu görevi layıkıyla ve en güzel şekilde yerine getireceğinize yürekten inanıyoruz. Allah utandırmasın” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Baro Başkanı Kerami Gürbüz ise, sözlerine nazik ziyaretleri ve güzel düşüncelerinden dolayı Başkan Muhsin Bayrak’a ve nezdinde tüm SAMED ailesine teşekkür ederek başladı. Sivil toplum kuruluşlarının tüm toplumlar için önemli yapı taşlarından ve dinamiklerden bir tanesi olduğunu kaydeden Gürbüz, “Her zaman STK’ların en büyük destekçilerinden biri olacağız. Toplumların gelişmesinde STK’ların önemli bir yeri olduğunun bilincindeyiz. Varlık nedenimiz olan Avukatlarımızın müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğinin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarımızın birbirleri ve iş sahipleri ile olan münasebetlerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak üzere, meslek disiplini ve ahlakını korumak için var gücümüzle çalışacağız. Ayrıca Samsunlu hemşerilerimizin de en iyi hukuksal hizmetleri almasını ve hukuk alanında en iyi şekilde temsil edilmelerini çok önemli bir olarak görev olarak görmekteyiz. Bunun için de özel çaba sarf edeceğiz.” sözleriyle de görev anlayışlarını ve amaçlarını ifade etti.

Zyaret sonrasında taraflar karşılıklı iyi niyet temennilerinde bulunarak ziyaret anısına birlikte fotoğraf çektirdi.,

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.