Salep Hasadı Başladı

Salep Hasadı Başladı

Yuntdağı’nda tarımı geliştirmek için çalışmalarına hız veren Yunusemre Belediyesi’nin, üretimine destek verdiği ürünlerden birisi olan salep bitkisinde hasat başladı. Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü...

Yuntdağı’nda tarımı geliştirmek için çalışmalarına hız veren Yunusemre Belediyesi’nin, üretimine destek verdiği ürünlerden birisi olan salep bitkisinde hasat başladı. Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışma, üreticilerden gelen talep doğrultusunda desteklenecek.

Açtığı Süt Toplama Merkezlerinin yanı sıra ceviz, Antep fıstığı, lavanta ve birçok üründe çiftçileri destekleyen Yunusemre Belediyesi, salep bitkisinin üretiminde de üreticilere katkı sağlıyor. Yağcılar Mahallesindeki salep üretim alanında incelemede bulunan Yunusemre Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Ramiz Çoban, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda salep üretimini desteklemeye hazır olduklarını söyledi.

VERİM ALINIRSA DESTEK ARTACAK

Doğada yok olmaya yüz tutan salep bitkisini yeniden üretmeyi planladıklarını kaydeden Ramiz Çoban, “Yunusemre Belediyesi’nin katkılarıyla bir çiftçimiz deneme çalışması gerçekleştirdi. ’Yeni bir ürün deseni oluşturabilir miyiz?’ diye düşünerek bir çalışma yapıldı. Vatandaşımızın talep ettiği ölçüde teknik ve maddi katkı sağlamaya hazırız. Gayemiz, bu yeni ürünü bölgede yaygınlaştırmak. Yaptığımız çalışmalar ile doğada yok olmaya yüz tutan salep bitkisi İnşallah tekrar gün yüzüne çıkacak. Yunusemre Belediyesi olarak tarımsal ve besiciliğin geliştirilmesi anlamında çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“SALEP İÇİN HASAT ZAMANI GELDİ”

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Ziraat Mühendisi Fatih Çiçek ise enstitüde 10 yıl süren çalışma sonrasında salebin kültüre alındığını belirterek şunları söyledi:

“Bu çalışmayla doğadan sökümün önüne geçilerek tarla şartlarında çiftçilerimize alternatif bir ürün oluşturmaya çalışılmıştır. Salep bitkisi için şu anda hasat zamanımız gelmiştir. Bu örnek çalışmanın birisini Muğla’da, diğerini ise Yunusemre’de gerçekleştiriyoruz. Bizim için hasat zamanı geldi. Hasadın geldiğini çiçeklerden anlıyoruz. Yumruları kazdığımızda eski yumruları almıyoruz. Geri kalan diğer yumruları alarak hasadımızı gerçekleştiriyoruz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.