Saldırılar bizi üzüyor

Saldırılar bizi üzüyor

Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Faruk Aksoy, Hekim arkadaşlarımıza yapılan saldırıların son günlerde artması sağlık camiasını üzüntüye sevk etti dedi

Son bir ay içerisinde hekimlere hasta yakınları tarafından darp edilmesi sağlık camiasında tepkilere neden oluyor. Geçtiğimiz günlerde Mehmet Bülüç isimli doktorun saldırıya uğramasının ardından bu kez Bozkır Devlet Hastanesi’nde görevli Doktor Halil İbrahim Şimşek’in hasta yakını tarafından darp edilmesi hekimleri üzdü. Dr. Şimşek’in bir hasta yakını tarafından bıçaklı saldırıya uğraması üzerine Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Faruk Aksoy basın açıklaması yaptı. Oda binasında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada saldırıyı kınayan Aksoy, “Önceki basın bildirilerinde de bahsettiğimiz gibi Sağlıkta Dönüşüm Projesinin hekimleri etkileyen en önemli değişiklik sağlık hizmeti alan vatandaşların önemsiz görünen nedenlerle de olsa hekime yönelik saldırılarında azalma olmadığıdır. Bir gurup kendini bilmez insanın kötülüğünün tüm halkı kapsamadığı inancındayız. Hekimliğin her kademesinde veya branşında şiddetin sıklığının azalmadığını görmekteyiz. Bunun nedenlerini incelediğimizde geçmişten gelen yanlış tutum ve davranışların yanında uygulamaya konulan ve hekimleri halk nezdinde itibarsızlaştırmaya yönelik politikalarında etkili olduğunu düşünmekteyiz” dedi.

Bu konunun yıllardır Sağlık Bakanlığı nezdinde gerekli yerlere iletilmiş olmasına rağmen şimdiye kadar gereken önemin verilmediğini de dile getiren Aksoy, “Hekimin çalışma şartlarını göz önüne almadan kendi sağlık problemlerinin önemli olduğu düşüncesi ile hareket eden insanların şiddetin sebebi olduğu açıktır. Bu konuda yetkililerin hekimi potansiyel suçlu olarak gören söylemlerinin de önemli bir faktör olduğu kanaatindeyiz. Bunun sonucunda artık hekimler istenilen ve de vicdanen arzu ettiğimiz sağlık hizmetini sunamaz duruma doğru gitmektedir” diye konuştu.

Hekimlere karşı yapılan saldırıların dozu ve sayısı arttıkça sağlık hizmetinin kalitesinin düştüğünü belirten Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Basına yansıyanların dışında sözlü tacizlerinde artması da söz konusudur. Sonuçta hekimlerin itibarını azaltarak, personeli ezerek uygulanan sağlık politikalarının istenileni veremeyeceği açıktır. Günümüzde birçok hekim sağlıklı hizmet veremeyecek kadar psikolojik olarak yıpranmış durumdadır. Artık hekimlerin mesleklerini gönül rahatlığıyla ve güven içersinde icra etmeleri için destek verilmesini bekliyoruz. Hekime yönelik şiddetin önlenmesinde gerekli kanuni düzenlemelerin bir an önce yapılmasını yetkililerden talep etmekteyiz. Aksi halde yarınlarda vatandaşımız hekimini seçme hakkını kaybedecektir”

 

ALİ SAİT ÖGE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum