Sakarya'da Depremde Ölenler 03.02’de Dualarla Anıldı

Sakarya'da Depremde Ölenler 03.02’de Dualarla Anıldı

Sakarya’da 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen depremde hayatını kaybedenler, depremin meydana geldiği saat olan 03.02’de dualarla anıldı. Vatandaşların yoğun katılımıyla anma töreni Kent Meydanı’nda yapıldı. Sakaryaspor taraftarları...

Sakarya’da 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen depremde hayatını kaybedenler, depremin meydana geldiği saat olan 03.02’de dualarla anıldı.

Vatandaşların yoğun katılımıyla anma töreni Kent Meydanı’nda yapıldı. Sakaryaspor taraftarları Tatangalar, deprem şehitleri için mevlit ve Kur’an-ı Kerim okuttu. Bu sırada, depremde yakınlarını kaybedenler gözyaşlarına hakim olamadı. Meydanın hemen yanındaki binaya ‘Depremde anaların gözyaşlarını, çocukların baba diye haykırışlarını unutmadık unutturmayacağız’ yazılı pankart asıldı. Ayrıca depremden hemen sonra çekilen görüntüler sinevizyondan izletildi. Bu sırada yaşadığı üzüntüye daha fazla dayanamayan bir kadın baygınlık geçirdi. Depremzedeler adına yapılan konuşmada ise, “Rabbim bizleri bir daha, bela, musibet, depremlerle imtihan eylemesin. Allah, şefaatlerine bize nail eylesin” temennisinde bulunuldu.

Tatangalar ayrıca deprem şehitleri anısına meşale yaktı. Yapılan dua ve helva dağıtılmasıyla anma programı sona erdi. 15 yıl önceki Marmara depreminde resmi kayıtlara göre Sakarya'da 3 bin 894 kişi hayatını kaybetmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.